Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

Mijn woning verkoopt niet, wat nu?

Als je al maanden probeert je woning te verkopen en je hebt geen aanbiedingen gekregen - of de aanbiedingen die je hebt gekregen liggen ver onder je vraagprijs - is het tijd om even pauze te nemen van de woningmarkt. Dit betekent dat je je woning voor een bepaalde tijd van de markt haalt. Tijdens deze pauze kun je overwegen om je vraagprijs te verlagen, cosmetische verbeteringen aan je huis te doen en op te ruimen om het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Bovendien is het verstandig om na te denken over de staat van de woningmarkt en of deze de kans op het verkopen van je huis kan beïnvloeden. Zodra je er klaar voor bent, kun je je huis weer op de markt zetten met de hoop op een beter aanbod.

Er zijn veel redenen waarom een huis niet op tijd kan worden verkocht. Het kan te duur geprijsd zijn, of het toont zich misschien niet goed - misschien zijn de meubels en verf te donker, of is er te veel rommel. Wat de reden ook is, er zijn een paar dingen die je kunt proberen om je huis een hete commodity te maken:

Woning uit de verkoop halen

Na verloop van tijd kunnen advertenties voor je huis in de ogen van potentiële kopers 'muf' worden. Als je huis na ongeveer 90 dagen nog niet verkocht is, gaan kopers zich afvragen waarom en nemen ze vaak aan dat er iets mis is met je huis. Of ze zien het gewoon als minder wenselijk dan een nieuwe aanbieding.

Vergeet niet dat de pool van potentiële kopers voortdurend verandert. Zodra iemand een contract krijgt en sluit, belt een nieuwe koper als eerste naar een makelaar om te komen kijken. Dus haal je huis van de markt voor ongeveer drie maanden. Als je weer op de markt komt, zal er een hele nieuwe pool van kopers zijn en voor hen moet je huis "vers" zijn.

Heroverwegen van de vraagprijs

Ik ken een huis in Utrecht dat maandenlang op de markt stond. Na een broodnodige rust (ongeveer drie maanden) werd de woning opnieuw aangeboden met een iets lagere vraagprijs. Uiteindelijk werd het huis verkocht voor een hoger bedrag dan de oorspronkelijke vraagprijs, dankzij meerdere aanbiedingen. Als je in het verleden te hoog hebt geprijsd, maak deze fout dan niet opnieuw bij het opnieuw aanbieden van je huis. Zet je huis op de markt met een prijs die gericht is op verkoop. Je wilt niet dat het nog langer op de markt blijft, zoals 3-6 maanden.

Huis opknappen voor de verkoop

Misschien was je aanvankelijk tegen het aanbrengen van cosmetische veranderingen omdat je het geld niet wilde uitgeven. Of misschien was je er gewoon nog niet klaar voor om je huis te verkopen. Hoe dan ook, nu is het tijd om een frisse blik op je woning te werpen vanuit het perspectief van een potentiële koper.

Een paar eenvoudige, snelle, niet te dure verbeteringen, zoals een nieuwe verflaag, een betere staging, het toevoegen van een paar bloeiende struiken in de voortuin, of het opruimen van de keuken, kunnen vaak een enorm verschil maken. Een kleine financiële investering nu kan zich later terugbetalen in een hogere sluitingsprijs.

Vraag je makelaar, vrienden, of andere mensen wiens advies je vertrouwt, om nieuwe ideeën. Misschien is het tijd om advies te krijgen van een andere makelaar, iemand die een frisse blik kan brengen. Houd je ook altijd open voor constructieve suggesties over hoe je huis aantrekkelijker kan worden voor potentiële kopers.

Het doel hier is om te leren van je eerste ervaring, geef je huis een pauze, en kom dan met een frisse aanpak die is ontworpen om aan te sluiten bij de nieuwe pool van kopers.

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right