Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

10 grootste afknappers voor woningkopers

Bij het verkopen van je woning is het maken van een goede eerste indruk essentieel. We delen graag onze expertise en hebben de 10 grootste afknappers voor potentiële kopers opgeschreven én hoe je ze kunt vermijden.

Een rommelige woning verkoopt lastiger

Rommel is niet alleen storend, maar het kan er ook op duiden dat het pand niet over voldoende opslagruimte beschikt. Opruimen is een geweldige manier om je kansen op een succesvolle verkoop te vergroten, maar dat betekent niet dat je afstand moet doen van je waardevolle bezittingen. Je kunt ze in dozen doen en op zolder of in de garage bewaren. Als dit geen optie is, vraag dan familie of vrienden om ze op te slaan. Als dat niet lukt, is er altijd nog de mogelijkheid tot self-storage. Door een overzichtelijke, minimalistische omgeving te creëren, kunnen kopers zich voorstellen hoe ze in jouw huis wonen. Bovendien kan een woning door te veel meubels een stuk kleiner lijken dan hij is. 

Onfrisse woningen verkopen lastiger

Hoe aangenaam het huis er ook uitziet, hardnekkige geuren zoals de geur van huisdieren, sigaretten of scherp voedsel kunnen storend zijn als het gaat om de verkoop van jouw woning. Een onaangename geur zal een potentiële koper of huurder afschrikken. Of het nu gaat om de geur van oud voedsel, huisdieren of zelfs iets meer 'menselijk' zorg ervoor dat de woning vrij is van ongewenste geuren. Vraag een vertrouwde vriend om je huis een 'snuffeltest' te geven!” Het is beter om zeker te zijn dan achteraf in de problemen te komen, dus we raden je aan de ramen te openen om de woning te luchten voor een bezichtiging en luchtverfrisser te gebruiken of een kaars aan te steken om ervoor te zorgen dat het huis niet onaangenaam ruikt.

Een verouderde, onverzorgde buitenkant

Overwoekerde, onverzorgde tuinen zijn een grote no-go. Het eerste wat kijkers zien is de buitenkant. Zorg ervoor dat de bakken niet overvol zijn en dat het pad onkruidvrij is. Doe er alles aan om de woning vanaf het begin uitnodigend te maken. Vergeet niet dat potentiële kijkers waarschijnlijk al eens langsrijden voordat ze een afspraak maakten.”

Een gehorige woning

De meeste mensen verwachten dat hun huis een plaats van vrede en rust is. Het is misschien niet altijd te voorkomen, maar er zijn stappen die je kunt nemen om ongewenst geluid van de woning te verminderen. Upgrade de beglazing of installeer geluiddichte ondervloeren. Of probeer bezichtigingen te vermijden op drukke momenten van de dag, zoals de spits, wanneer het verkeer drukker is. 

Een woning zonder natuurlijk licht

Licht en warmte zijn twee van de belangrijkste factoren om een ​​koper voor uw huis aan te trekken, vooral in de koudere maanden van het jaar. Een koud of slecht verlicht huis kan potentiële kopers meteen afschrikken door het pand er op sommige plaatsen groezelig en donker uit te laten zien. Als dit het geval is, geeft dat de indruk van een huis dat onbemind en onverzorgd is. Het oplossen van dit probleem kan eenvoudig zijn. Natuurlijk licht is erg belangrijk omdat donkere kamers altijd onaangenaam zijn. Ervoor zorgen dat de kamer goed verlicht is, of dat nu natuurlijk is of met geënsceneerde verlichting, is vrij eenvoudig te doen. Zorg ervoor dat de gordijnen open zijn en verwijder die vitrage!”

Te persoonlijke decor

Vermijd controversiële of eigenzinnige inrichting in het huis, want het is niet naar ieders smaak. Wat jij denkt dat retro is, vinden anderen misschien gedateerd. Gedurfde kleuren en patronen kunnen potentiële kopers afschrikken, omdat het belangrijk voor hen is om zichzelf daar te zien wonen en inrichting speelt hierbij een grote rol. Vervang retrotapijten met een zwaar patroon, wanneer kopers worden begroet met zo'n tapijt, zien ze alleen tientallen jaren vuil en onderhoud - ik kan garanderen dat de kijker daardoor sneller vertrekt zodra ze worden verrast met een slecht decor. 

Een wijk met probleemburen

Niemand houdt van luidruchtige of rommelige buren, zeker potentiële koper niet. Dit is iets dat je niet kunt veranderen, maar het is iets dat je kunt beheren. Of hun tuin nu al jaren niet is schoongemaakt, of hun honden onophoudelijk blaffen, leer je buurman kennen en misschien kunnen ze je helpen. Als dat geen optie is, kan het verstandig zijn om bezichtigingen te organiseren wanneer de buren niet thuis zijn.

Slechte woningpresentatie

Slechte aandacht voor detail, zoals: afbladderende verf op plafonds, groezelige keukenkasten, aftandse vitrages, lege asbakken en met nicotine bevlekte muren worden in aanmerking genomen bij het bekijken van een woning. De eerste indrukken zijn belangrijk en makelaars moeten zich vaak verontschuldigen voor de bezienswaardigheden van de minder verzorgde woningen. Makelaars zijn altijd vroeg bij een bezichtiging om de ramen en gordijnen te openen, de deksels van de toiletten te sluiten en hier en daar een dekbed op zijn plaats te trekken. Vuile keukens of badkamers zijn geen leuke verwelkoming en zeker niet iets dat een kijker wil zien. Mijn beste advies: laat de woning indien noodzakelijk professioneel schoonmaken voordat je het op de markt brengt. Kleine en betaalbare reparaties zoals: het verfwerk opfrissen of het huis professioneel laten reinigen, maken een wereld van verschil en op de lange termijn de moeite waard.

Onverwachte problemen met de woning

Er is niets ergers voor een kijker dan komen kijken om te ontdekken dat er een belangrijk probleem is met een woning waarvan ze niet op de hoogte waren, zoals een structureel defect, een probleem met de omgeving buurt of een gecompromitteerde woning. Het is een verstandige voorzorgsmaatregel om eventuele gebreken voor de verkoop bij de makelaar kenbaar te maken. Hierdoor hebben de kijkers meer vertrouwen in de verkopende partij en zijn bereid om de problemen en de beschikbare oplossingen te bespreken.

Overijverige verkopers

Het is gebruikelijk dat een verkoper wil deelnemen aan de bezichtiging of wil pronken met zijn doe-het-zelf-verbouwing van de woning. Het is echter niet altijd een goede zaak dat verkopers aanwezig zijn bij bezichtigingen. Een verkoper die de kijker volgt, wordt nooit goed ontvangen. Met de beste bedoelingen laten die scenario's altijd zien waarom je het het beste aan je makelaar kunt overlaten. Doe een stapje terug en laat de makelaar het werk doen, het is tenslotte hun werk en u zult ze later dankbaar zijn.

Wellicht ook interessant: wat doen als je huis niet verkoopt

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right