Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Je huis opknappen voor de verkoop, hoe doe je dat?

De eerste indruk is van groot belang bij de verkoop van een huis. Een verzorgde voortuin en een frisse voordeur zorgen voor een positief begin. Een opgeruimde en schone woning kan de ruimte groter doen lijken voor potentiële kopers. Oude verf of behang kan een update gebruiken, dit kan de uitstraling van de woning verbeteren. Goede verlichting in de woning kan de ruimte groter doen lijken en een neutrale woning maakt het gemakkelijker voor kopers om zich erin te verplaatsen. Let ook op de technische staat en veiligheidsproblemen, want dit kan een afschrikkend effect hebben voor potentiële kopers.

Houd er rekening mee dat het niet slim is om teveel geld te besteden aan verbouwingen, tenzij dit echt nodig is. Het is daarom verstandig om de woning op te knappen met de verkoop in gedachten, zonder dat het de waarde overdrijft. Zo zou je er zeker van zijn dat je woning er verzorgd en aantrekkelijk uit ziet voor kopers zonder dat je teveel geld spendeert .

Dit alles kan je helpen om te beslissen of een woning renovatie voor de verkoop noodzakelijk is of niet.

Tip: stel voordat je de woning gaat opknappen een budget vast en maak een lijstje van de werkzaamheden die er moeten gebeuren. Kies reparaties altijd boven cosmetische ingrepen, een huis dat  niet lekt is beter dan een lek dak met een mooie keuken.  

De vloer opknappen voor de verkoop

Als je vloer verouderd of beschadigd is, kun je overwegen deze te vervangen voordat je het gaat verkopen. Een nieuwe vloer kan de waarde van jouw huis verhogen en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Een oude, versleten vloer kan een slechte indruk achterlaten en kan ertoe leiden dat het moeilijker is om jouw huis te verkopen. Een nieuwe vloer geeft jouw huis een frisse en opgefriste uitstraling en kan ertoe leiden dat het sneller verkoopt voor een hogere prijs.

Bij het vervangen van de vloer, is het belangrijk om een type vloer te kiezen dat past bij de stijl van jouw huis en bij de doelgroep van potentiële kopers. Kies een vloer die bij het huis past, maar vermijd om te veel geld te investeren in een duurzamere vloer als hardhout, als dit niet noodzakelijk is.

De badkamer vervangen voor de verkoop

Het vervangen van een badkamer kan een voordelige investering zijn voor het verhogen van de waarde van een woning en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Echter, er zijn een aantal overwegingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer, zoals:

  • Kies een stijl die past bij de woning en de doelgroep van potentiële kopers.
  • Houd rekening met het budget en voorkom overbodige uitgaven.
  • Zorg voor een efficiënte indeling en voldoende opbergruimte in de badkamer.
  • Controleer op technische problemen zoals lekkages en slechte afwatering. In samenvatting, een nieuwe badkamer kan een verstandige investering zijn voor de verkoop van de woning, maar het is belangrijk om de bovengenoemde factoren in overweging te nemen bij de keuze voor de nieuwe badkamer.

De tuin

Naast de woning is de tuin ook belangrijk. De voortuin is het visitekaartje van je woning, dit is immers wat de aspirant-koper als eerst ziet. Zorg er daarom voor dat het schilderwerk van de garagedeuren strak is en de voortuin of oprit niet wordt overwoekerd met onkruid. De achtertuin kan je verbeteren door het gras te maaien, de lounge-set neer te zetten en eventueel speelgoed op te ruimen. Een blikje verf over de schutting en een doekje over eventuele zonwering en kozijnen doet ook wonderen. Een goed onderhouden tuin geeft net het extraatje dat nodig is voor een succesvollere verkoop; dat is immers waar je het voor doet. Mocht je geen groene vingers hebben kan je overwegen een tuinman in te schakelen maar de meeste werkzaamheden kun je, al dan niet aan de hand van YouTube, zelf makkelijk uitvoeren.

De keuken

Een verouderde of beschadigde keuken kan een negatief effect hebben op de waarde van een woning en kan minder aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Als de huidige keuken niet meer voldoet aan de eisen en wensen, is het overwegen van een nieuwe keuken een verstandige keuze. Voordat je besluit om een nieuwe keuken te kopen, raden wij aan om een plattegrond te maken van de woning en de afmetingen van de keuken vast te leggen. Dit zal helpen bij het maken van een schets voor de nieuwe keuken en het overwegen van de gas- en wateraansluitingen. Ook kan je overwegen om op marktplaats te zoeken naar bijna nieuwe keukens die worden verkocht door eigenaren van net gekochte woning die deze willen aanpassen aan hun smaak. Deze keukens kunnen vaak worden gekocht tegen een aantrekkelijke prijs.

Op deze manier kun je waarschijnlijk een goede aanbieding krijgen voor een nieuwe keuken, en dit kan helpen om de waarde van de woning te verhogen en de verkoop ervan te bespoedigen.

Overige noodzakelijke reparaties

Jouw huis moet andermans droomhuis zijn, het is daarom belangrijk dat je dat droombeeld zoveel mogelijk neerzet. Door door je huis te lopen en te kijken naar eventuele reparaties en het onderhoud kan je zorgen dat de eerste impressie van potentiele kopers gelijk goed is. Mocht je zelf weinig onderhoud zien vraag dan een vriend om met je mee te lopen, schrijf alles op en maak daarna een plan.

Enkele voorbeelden van veel voorkomende reparaties/ onderhoud:
- Kwaliteit van de verf, zowel binnen als buiten, het hek en de schuur
- Het functioneren van de draai- en kiepscharnieren
- Eventuele scheuren in muren of het plafond.
- Is de tuin representatief en aantrekkelijk
- Hoe strak zit het behang op de muren
- Is het huis opgeruimd/ niet te vol
- Het goed sluiten van alle deuren
- Sluiten alle sloten probleemloos
- Is het tapijt vlekvrij en scheurvrij
- Wat is de staat van de kozijnen
- Is het huis schoon
- Lekken de kranen
- Lekkages

Te veel meubels?

Overweeg bij een lokale Shurgard of Citybox een deel van je meubels op te slaan. Dit kan al vanaf €15.- per maand en biedt je de ruimte die je net nodig kan hebben. Ook als je schuur of garage overvol staat met dozen is dit een eenvoudige oplossing.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet.
Gratis advies
Alles op 1 plek 
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle