Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

De prijs van je droomwoning bepalen

Voor de meeste mensen zijn hypotheken niet het meest interessante onderwerp, toch heeft bijna iedereen die een huis wil kopen een hypotheek nodig. Een hypotheek is niets meer dan een lening waar een onderpand tegenover staat, toch is het de grootste financiële verplichting die je aangaat, het is daarom belangrijk om te weten welke rechten en plichten je hebt.

De voorbereiding

De voorbereiding start met berekenen wat je kunt en wilt betalen, aan de hand van de vele online tools en hypotheekadviseurs krijg je hier snel inzicht in. Echter geven deze tools je enkel antwoord op wat je kunt lenen, veel belangrijker is wat je wilt betalen aan de hypotheek, deze drukt namelijk sterk op je maandelijkse lasten en de woonlasten bestaan uit meer dan alleen de hypotheek.

Inzicht in de mogelijkheden 

Financiële lasten hebben een grote invloed op je leven, een hypotheek wordt gemiddeld voor 30 jaar vastgezet en de gemiddelde huizenprijs is opgelopen tot 335.000 euro. De rente varieert tussen de 1 en 1,5 procent. Je bruto lasten komen daarmee uit op ongeveer 460.000 euro. Dat is niet erg zolang je rekening houdt met de maandelijkse lasten en je toekomstplannen en levensstijl passen bij je hypotheek. In vier stappen weet je of de aankoop past bij jouw situatie

1. De woonwensen
2. Het inkomen
3. De uitgaven
4. De balans

Wensen en wonen 

Je woonlasten drukken op je maandelijks budget, het is daarom belangrijk om weloverwogen financiële keuzes te maken. Een woning koop je voor de langere termijn, het belangrijk om rekening te houden met je huidige en toekomstige leven. De meeste Nederlanders hebben naast het kopen van een huis nog 5 andere doelen waar geld voor nodig is, heb je zelf ook zo’n doel? Houd dan rekening met de toekomst. De 5 meest voorkomende wensen zijn: reizen, financiële onafhankelijkheid, een vakantiewoning kopen, meer tijd voor het gezin en vrienden, minder werken of een andere baan. Allemaal zaken waar jouw hypotheek veel invloed op heeft.

De mogelijkheden 

Als je weet wat je wensen zijn kan je daar rekening mee houden, je weet immers wat je financieel mogelijkheden zijn aan de hand van je woonlasten. Ook kan je ervoor zorgen dat je woonlasten je toekomstige levensstijl niet in de weg staan. Het is daarom belangrijk om een financieel plan op te stellen. Het maken van een financieel plan kost veel tijd maar levert je in de toekomst veel op. 
• Je hebt je financiën in de hand

• Je kan een financiële tegenslag opvangen
• Rust, goed geregelde financiën zorgen voor rust. 

• Je kiest de woning die past bij jouw financiële doelen
• Je voorkomt dat je financiële producten afsluit die ongunstig zijn voor jouw situatie.
• Je beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om de juiste beslissing te nemen.

Verder lezen

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right