Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

Hoe kun je het beste kwetsbare voorwerpen verpakken

Voor iedereen die gaat verhuizen, is het goed inpakken en opslaan van breekbare spullen een van hun grootste zorgen. Dus wat is de beste manier om breekbare spullen in te pakken om ervoor te zorgen dat ze de reis overleven?

Van servies tot fijn porselein, je moet ervoor zorgen dat dat je kwetsbare voorwerpen goed worden beschermd voordat ze worden verpakt.

Zorg voor het juiste gereedschap

Voordat je zelfs maar begint met inpakken, moet je ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om je breekbare spullen veilig te bewaren. Zorg voor voldoende kartonnen dozen van verschillende groottes, pakpapier, verpakkingstape, een scherp voorwerp en krimpfolie of plasticfolie.

Veel mensen gebruiken kranten in plaats van inpakpapier om geld te besparen, maar dat is geen goed idee. De inkt van de krant kan gemakkelijk op uw bezittingen worden overgebracht en ze voor altijd bevlekken. In plaats daarvan is verpakkingstape een veilig alternatief zonder resten. Deze hulpmiddelen helpen je georganiseerd te blijven en de dozen tijdens de verhuizing op de juiste manier in te pakken.

Eieren bovenop

Wanneer je je boodschappentas in de winkel laadt, zorg je ervoor dat de delicatessen, zoals brood en eieren en taart, er bovenop komen. Zo worden ze niet verpletterd door je andere boodschappen.

Hetzelfde concept is van toepassing wanneer je delicate artikelen inpakt. Als je aan het inpakken bent, leg dan altijd de zwaardere dingen op de bodem en de lichtere dingen bovenop. Probeer deze methode vast te houden, ook wanneer je de verhuisauto laadt.

Daarom kan het huren van een verhuiscontainer interessant zijn om de breekbare spullen beschermen. Je hebt de tijd om de verhuiscontainer in te richten zoals je dat zelf wilt, zonder de druk om voor verhuizers te betalen.

Label verhuisdozen

Elke keer dat je iets breekbaars inpakt, moet u het pakket "BREEKBAAR" labelen. Schrijf het aan alle kanten in grote letters, zodat verhuizers weten dat de doos niet mag vallen, ruw wordt gehanteerd of geplet. Je kan ook werken met labels in bijvoorbeeld een rode of een zwarte kleur, zodat je kwetsbare label beter opvalt. Of je kunt rode verpakkingstape of ducttape kopen om de aandacht te vestigen op breekbare dozen. Door de dozen te labelen, kun je ervoor zorgen dat de breekbare producten nooit worden verward met iets stevigers zoals boeken. 

Gelijke voorwerpen inpakken

Door voorwerpen op dezelfde manier in te pakken, zijn ze gemakkelijker te ordenen en te zien welke dozen kwetsbaar zijn. Veel dingen, zoals borden of stapelbare kopjes, passen goed bij elkaar, dus het is gemakkelijker om meer in een doos te passen. Maar houd er rekening mee dat je een doos niet overbelast. Als een doos te zwaar is, is de kans groter dat hij valt of dat de bodem eruit springt. Karton verslechtert ook met de tijd, dus oudere dozen mogen niet worden gebruikt voor breekbare items.

Geef dekbedden en kussens een functie

Plaats de breekbare spullen veilig tussen kussens en dekens voor extra vulling en bescherming. Bekleed een doos met een dekbed of deken en voeg dan je individueel verpakte breekbare items toe. Als ze allemaal op hun plaats zitten, leg je er een kussen op. Dit zorgt ervoor dat je kussens een extra functie hebben en de breekbare spullen minder vaak bewegen. Voor matrassen geldt dat het vaak beter is om ze niet als afscheiding te gebruiken bij het verhuizen. Wil je je matras verhuizen of tijdelijk opslaan? Kijk dan hier hoe je dat het beste kan doen.

Houd items gescheiden

Dit betekent dat je elk item afzonderlijk moet inpakken, zelfs als alle borden in dezelfde doos gaan. Door een barrière tussen hen te plaatsen, kunnen ze tijdens de verhuizing niet tegen elkaar stoten. Hoe vaker items tegen elkaar aan komen, hoe groter de kans dat ze tijdens de reis afbreken of breken. Probeer papieren borden tussen borden toe te voegen. Wikkel breekbare items dubbel in pakpapier en bubbel ze in noppenfolie om te voorkomen dat ze tegen elkaar stoten.

Neem de tijd voor het inpakken

Verhuizen is moeilijk en stressvol, en in een ideale situatie zou je genoeg tijd hebben om alles vooraf te plannen en het in die tijd af te krijgen. Doe wat je kunt om je verhuizing zo goed mogelijk te plannen en pak je breekbare spullen niet op het laatste moment in. Wanneer je de tijd neemt, kun je ervoor zorgen dat je de spullen goed inpakt en de breekbare spullen veilig houdt. Een verhuizer voor opslagcontainers is een perfecte manier om de stress van het verhuizen weg te nemen en je te helpen het meeste uit je tijd te halen. Dit is omdat je zelf in je vrije uurtjes de container kan vullen met je spullen. 

Verhuisdozen niet te vol inpakken

Een van de grootste fouten die je kan maken bij het inpakken voor een verhuizing, is de dozen te vol doen. Dit legt druk op het karton en op de tape die alles bij elkaar houdt. Bovendien is het moeilijker om dingen in de vrachtwagen te stapelen. Uitpuilende dozen hebben meer kans om verpletterd te worden dan goed verpakte dozen. Dus heb niet het gevoel dat je nog één ding aan de doos hoeft toe te voegen. Sluit het af, label het op de juiste manier en ga verder met de volgende.

Pak goed in

Elke keer dat je iets breekbaars inpakt, wikkelt u het dubbel in pakpapier. Als het item hol is, zoals een glas of vaas, vul het dan ook met pakpapier. Dit geeft extra bescherming. Zorg ervoor dat je zwakke punten zoals handgrepen of dunne delen beschermt met pakpapier of noppenfolie. Zorg ervoor dat er voldoende verpakking tussen elk item zit om te voorkomen dat ze elkaar raken. Vul dozen niet te vol, waardoor de kans groter is dat de artikelen beschadigd raken.

Kwetsbare voorwerpen op de juiste manier bewaren

Zorg ervoor dat u het juiste verpakkingsmateriaal gebruikt en zorg ervoor dat je zwakke punten zoals handvatten of dunne delen beschermt. Maar met het juiste gereedschap en de juiste techniek kun je ervoor zorgen dat je breekbare spullen goed worden opgeborgen en elke verhuizing overleven.

Ook interessant: 10 tips om het verhuizen zo makkelijk mogelijk te maken

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right