Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe verhuis je een matras met een matrashoes?

Het gebruik van een is de eenvoudigste en meest effectieve manier om je matras tijdens een verhuizing te beschermen en schoon te houden. Er bestaan verschillende soorten matrashoezen. De bekendste hoezen staan hier, zowel voor een, als tweepersoons. 

Met een matrashoes verhuizen

Als je het matras verplaatst naar een andere woning, is het aangeraden om een matrashoes te gebruiken. Je kunt ook andere materialen gebruiken, zoals schildersplastic, maar dat is veel minder effectief dan een matraszak. Als je gewoon van kamer naar kamer verhuist, is bescherming niet echt nodig. Maar als je een verhuisbedrijf of huurwagen gebruikt, zijn matraszakken essentieel.

Deze vrachtwagens zijn meestal vuil, dus matraszakken voorkomen dat de matrassen vuil worden tijdens de verhuizing.

Hoe verhuis je een matras?

Wat geldt voor bewaren, geldt ook voor vervoer: leg de matras het liefst plat. Zeker als het een binnenveringmatras (dus bonell veren of pocketveren) is. Maar zet geen dozen of spullen op het matras. Zet ook geen dozen of andere producten op het matras. Voor het vervoer kunnen matrassen wel op elkaar gestapeld worden, leg het zwaarste matras dan onderop. Kun je het matras niet liggend vervoeren zet hem dan op zijn zijkant en bindt deze goed vast aan de zijkant van de verhuiswagen. Zorg er voor dat de matras niet slap hangt en indeukt in het midden of de zijkant. Dan beschadigt de kern en veroorzaak je een (soms onzichtbare) kuil in je matras.

Matras dubbelvouwen
Sommige matrassen kan je wel dubbelvouwen voor vervoer: polyether, koudschuim en vormschuim. Een enkeling lukt het om een schuimmatras op te rollen. Eventueel een stevige band of riem om de matras in de hoes en op een hondje zetten. Dan kun je hem zelfs alleen vervoeren.

Hoe bescherm je een matras in opslag?

Veel matrassenbedrijven zeggen dat u uw matras plat moet opbergen in plaats van rechtop.
Zoals hierboven beschreven kunnen sommige matrassen sneller slijten als ze rechtop neergezet worden. Als je het matras naar een opslagruimte verhuist, kun je het matras als laatste in de opslagruimte zetten en hem boven op een paar platte meubelstukken leggen. Bewaar het matras wel in de matrashoes. 

Hoe het matras in de matrashoes stoppen?

Zet het bed verticaal tegen een muur met het voeteneinde naar beneden,
Open je matrashoes en trek hem over de bovenkant van het bed en werk zo naar beneden.
Haal het bed van de muur en leg het op zijn kant.
Duw de matras helemaal naar de achterkant van de zak.
Knijp het overtollige zakmateriaal aan de zijkant uit en vouw het over de zijkant van de matras en plak het vast met tape of rits de hoes dicht.
Tape de hoes dicht als een cadeautje, en gebruik extra tape om de opening af te sluiten. Je kunt de zak ook helemaal rond de matras vastplakken, zodat hij helemaal dicht is.
Sommige professionele verhuizers verpakken de hele matras in krimpfolie. Als de matras plaatselijk wordt vervoerd, is dat niet nodig, bij lange afstanden kun je dat overwegen.

Maatkeuze matrashoes

Het is het beste om een matraszak te gebruiken die precies op uw matras past. Maar, voor matrassen van queen size, soms vind je alleen een Queen/King size, en niet specifiek een Queen.

Als dat het geval is, leg de matras voor een queensize matras horizontaal, zodat de extra ruimte zich aan de bovenkant bevindt, waar de opening is, en niet aan de zijkant.

Let op: matras hoezen zijn gemaakt voor de standaard dikte, heb je een extra dik matras of moet de topper er ook in, kijk dan extra goed of het matras niet te dik is voor de hoes.

Een matrashoes kopen

 

Een hypotheek afsluiten

Wat komt er allemaal bij kijken?

De hypotheek is een van de grootste en langste financiële verplichtingen die je in je leven aangaat. Belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn voordat je een lening voor je woning afsluit. Een goede voorbereiding biedt je de kans snel te schakelen in een hectische woningmarkt.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Aankoopmakelaar
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle