Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Verhuizen, zelf regelen of een bedrijf inschakelen

Verhuizen is een hectische gebeurtenis, door het goed voor te bereiden en de juiste mensen in te schakelen kan je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Dit is bijvoorbeeld het ideale moment om de inrichting die je wilde te kiezen, door vooraf te kijken welke basis je wilt kun je verder werken en bijpassende meubels en accessoires kopen.

Renoveren en vernieuwen

Als bepaalde delen van de woning gerenoveerd of vernieuwd moeten worden kan je dit het beste doen zolang de woning leeg staat. Zorg er daarom voor dat je vooraf in kaart brengt welke werkzaamheden je wilt laten plaatsvinden voordat de verhuiswagen voor de deur staat. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe keuken, overleg dit dan tijdig met de leverancier zodat de keuken op tijd wordt geïnstalleerd. Datzelfde geldt ook voor renovatie en herstelwerkzaamheden, zolang het huis leeg staat zijn dit soort werkzaamheden een stuk makkelijker uit te voeren, zowel voor jezelf als voor eventuele professionals.

Verhuizen: praktisch regelen

Zodra de verhuisdatum bekend is, kan je beginnen met het doorgeven van de adreswijziging aan instanties. Om te voorkomen dat je belangrijke post mist kan je kiezen voor de verhuisservice van PostNL, zij sturen dan gedurende een gewenste periode de post door naar je nieuwe adres. Het energiecontract kan je meenemen naar je nieuwe woning, kijk wel eerst of dit het meest aantrekkelijke aanbod is, datzelfde geldt voor internetproviders. Zo heb je direct Wifi in je nieuwe huis.

Als je verhuist naar een nieuwe wijk kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een andere huisarts, tandarts en apotheker. Nieuwe zorgverleners kan je zelf kiezen, controleer wel welke zorgverleners geheel gedekt worden door je zorgverzekering.

Aanpassen van verzekeringen

Ook voor verzekeringen is het belangrijk om de adreswijziging tijdig te weten, denk hierbij aan de inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en de autoverzekering. Soms kan het overstappen naar een andere verzekeraar voordelig uitpakken, controleer dit daarom tijdig.

Verhuizen: zelf doen of laten doen

Verhuizen met een verhuizer is duurder dan als je dit alleen doet, toch kan het je veel werk uit handen nemen waardoor je je kan focussen op je nieuwe huis. Met behulp van de verhuistool van de Consumentenbond krijg je een indicatie van de kosten. Vraag altijd verschillende offertes aan en controleer of de verhuizer verzekerd is tegen schade. Kies je ervoor om zelf te verhuizen hebben we alvast 10 tips bij het verhuizen voor je opgesteld, daarnaast staat onderaan deze pagina de checklist verhuizen. 

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Huis kopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle