Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

Hoe kies je een bouwkundig inspecteur?

Als je op zoek bent naar een bouwkundige keuring voor je nieuwe huis, is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een beslissing maakt. Veel mensen denken dat alle bouwkundige keuringen hetzelfde zijn en vergelijken alleen de prijs, maar dit is niet waar. Er zijn een aantal belangrijke dingen om te overwegen voordat je een bouwkundige keuring boekt.

Belangrijk om te onderzoeken voordat je een bouwkundige keuring boekt

Ten eerste is het goed om te kijken hoe lang de inspecteur al in het vak zit. Hoe langer de inspecteur al bezig is, hoe meer ervaring hij of zij heeft. Het is ook handig om naar referenties te kijken, zowel van klanten als van makelaars. Zo kun je een beeld krijgen van hoe goed de inspecteur zijn of haar werk doet.

Ervaring bouwkundige inspecteur

Daarnaast is het belangrijk om naar de kwalificaties en ervaring van de inspecteur te kijken. Let op taalgebruik zoals "10 jaar ervaring in de branche". Dit betekent niet per se 10 jaar ervaring als bouwkundig inspecteur. Zorg ervoor dat je weet wat voor soort ervaring de inspecteur heeft voordat je een bouwkundige keuring boekt.

Rapport bouwkundige keuring

Het belangrijkste van alles is om een voorbeeldrapport van de inspecteur te bekijken. Als er geen voorbeeldrapport beschikbaar is of als je de inspecteur moet e-mailen om er een te vragen, is dat vaak om een goede reden. Goede bouwkundige inspecteurs zullen trots zijn op hun rapporten en deze graag laten zien. Bekijk het rapport goed en let op nutteloze rapportage die alleen bedoeld is om de inspecteur te beschermen, niet om jou te helpen. Een goed bouwkundig rapport zal duidelijk aangeven wat het probleem is, uitleggen wat de gevolgen van het probleem zijn als dat niet duidelijk is, en een aanbevolen actie geven.

Kiezen tussen bouwkundige inspecteurs

Als je twijfelt tussen twee inspecteurs en je nodig hebt om een keuze te maken, kun je de prijs als tie-breaker gebruiken. Maar zorg ervoor dat je alle andere factoren meeweegt voordat je een beslissing maakt over wie je voor je bouwkundige keuring wilt inhuren. Door goed onderzoek te doen, kun je ervoor zorgen dat je een goede inspecteur kiest die je een waardevol rapport geeft.

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right