Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

De 30 meest voorkomende fouten bij renovaties!

Het plannen van een huisrenovatie bestaat uit verschillende factoren die zorgvuldig moeten worden gepland. Mogelijk heb je een hypotheekverstrekker en financieel adviseur nodig om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt met betrekking tot de financiering van het project voordat je uitzoekt hoe je van het huis jouw droomhuis kunt maken. Zelfs als je een eenvoudige verbouwing wilt, moet je nog steeds rekening houden met alle overwegingen in het ontwerp om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Je kunt een stap verder gaan om met experts te praten om ervoor te zorgen dat je geen van de cruciale elementen overslaat voordat je aan de klus begint als je binnen het budget wilt blijven.

Onthoud dat het erg duur is als je de renovatie verkeerd uitvoert, omdat dit betekent dat je materialen, benodigdheden en armaturen opnieuw moet kopen. Het knoeit ook met de tijdlijnen en is erg stressvol. Een manier om veelvoorkomende renovatiefouten te voorkomen, is door te leren van de fouten van anderen. Hieronder staan ​​​​een aantal van dergelijke fouten tijdens huisrenovaties en hoe je ze kunt vermijden.

TE SNEL BEGINNEN MET UW WOONVERBOUWING
Een huis kopen en dan meteen met verbouwplannen beginnen is nooit een goed idee. Het beste alternatief is om er een korte tijd te wonen voordat je op zoek gaat naar aannemers voor woningrenovatie. Wen aan de indeling terwijl je de opslagruimte voor verschillende items bepaalt en hoe natuurlijke elementen zoals zonlicht in de verschillende kamers stromen. Door te blijven, krijg je een beter begrip van het huidige ontwerp en kun je een duidelijker perspectief behouden bij het plannen van de wijzigingen. Voor en tijdens de renovatie kun je weloverwogen beslissingen nemen.

GEEN VERGUNNING KRIJGEN
Voor sommige renovatieprojecten is een vergunning vereist, voor andere niet. Onderzoek of je vergunningen nog hebt daarom voor aanvang van het project. Houd er rekening mee dat zelfs als je niet gepakt wordt met het uitvoeren van de verbouwing zonder vergunning, je een probleem kunt hebben met het verkopen van de woning als het werk niet is goedgekeurd. Bovendien riskeer je ernstige gevolgen als je geen vergunning krijgt en er iets gebeurt met de nieuwe huiseigenaar vanwege eventuele fouten.

GEEN GEDEGEN PLANNING VOORAF 
Voorkom dat je aan je planning twijfelt als het project eenmaal is gestart. Eenvoudige veranderingen, zoals het veranderen van de locatie van een stopcontact in de keuken voor een nieuwe broodrooster, lijken misschien een eenvoudige toevoeging, maar dat is het niet. Veranderingen, zelfs de kleinste, hebben gevolgen voor de kosten, en ze zullen de tijdlijnen verstoren.

EEN TE STRAKKE PLANNING 
Planning is essentieel, maar soms gaan zelfs de beste plannen mis. De kans op onverwachte problemen is groter als je te maken hebt met een ouder huis. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om vooraf vast te stellen of de muren schimmels hebben voordat ze worden gesloopt of dat de ondervloeren beschadigd zijn. Onvoorziene problemen zullen minder snel opduiken in nieuwe huizen, maar sommige aspecten kunnen nog steeds niet volgens het plan verlopen. Laat dus altijd ruimte voor fouten en onzekerheden.

DE GOEDKOOPSTE AANNEMER KIEZEN
De laagste offerte krijgen van een keukenrenovatiebedrijf kan verleidelijk zijn, maar direct accepteren is misschien niet het slimste idee. Sommige aannemers lokken klanten met goedkopere schattingen, maar ze leveren geen kwaliteitsvol vakmanschap of kwaliteitsproducten wanneer ze de klus krijgen.

Vraag om schriftelijke schattingen van ten minste drie aannemers voor woningrenovatie en vergelijk deze met de aangeboden diensten. Let op de genoemde details, zoals de kosten van vloer- en installatiematerialen en de arbeidskosten. Andere elementen die je niet mag negeren, zijn afvalverwijdering, vergunningskosten en uitbestedingsprijzen, als ze al verschillende aannemers krijgen voor sommige van de diensten. Laat ze uitleggen hoe ze het werk willen aanpakken om hun grondigheid te tonen. Vergeet tot slot niet om garantie te vragen.

PROBEREN TRENDY TE ZIJN
Bijgewerkte huizen zien er meestal geweldig uit met een verbazingwekkende esthetische aantrekkingskracht, en ze hebben een hogere waarde. Het volgen van de vastgoedtrends en het aanpassen van het huisontwerp aan de huidige trend kan echter averechts werken omdat trends voortdurend veranderen. Werken met een interieurontwerper om blijvende stijlen te bedenken is beter.

TE VROEG MEUBILAIR EN DECORATIE KOPEN
Het grootste probleem dat zich waarschijnlijk zal voordoen bij vroege aankopen van meubels en apparaten zijn metingen. Voor de beste resultaten moet je wachten tot het project bijna voltooid is. Het is dan gemakkelijker om de keuze te maken voor de apparaten die perfect in de ruimte passen. Het zorgt er ook voor dat je de juiste hoeveelheden vloermaterialen en andere benodigdheden voor de klus krijgt. Plan indien mogelijk de renovatie in om ervoor te zorgen dat je de beste deals krijgt wanneer deze worden aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld de vloeren in november of december verbouwen, wanneer de meeste dealers grote kortingen geven voor de feestdagen. Ook aannemers hebben in die periode Vaak aanbiedingen doordat er minder opdrachten zijn.

DE AANNEMER VERKEERD BEHANDELEN
Als huiseigenaar weet je precies wat u wilt, maar aannemers zijn experts op het gebied van werk en er moet wederzijds respect zijn. Zoek een minnelijke manier om het probleem op te lossen, zelfs als de zaken niet gaan zoals je wilt.

HET NIET DOEN VAN DE JUISTE BUDGETING
Het budgetteren van een renovatieproject is lastig vanwege de vele aspecten. Als dit je eerste renovatieproject is, overweeg dan om je aannemer om budgetteringstips te vragen. Wat je budget ook is, je zou 10% van de kosten als buffer moeten hebben.

HUIS RENOVATIE AANNEMERS NIET GENOEG VRAGEN STELLEN
Het is goed om de aannemer zoveel mogelijk vragen te stellen totdat je tevreden bent met de uitleg die zij geven. Laat geen enkele vraag weg, denkend dat het dom is. Vergeet niet dat je ze veel geld moet betalen en dat je precies moet wilt hoe het wordt uitgegeven.

FOCUS OP UITERLIJK
De staat van de interne elementen van het pand, zoals het casco van de woning en de veiligheid van elektrische armaturen, is ook cruciaal. Werk het sanitair systeem, de elektriciteit, de fundering en de ondervloeren bij in plaats van alleen de afwerkingen. Focussen op het uiterlijk alleen zal resulteren in duurdere reparaties wanneer de schade van de interne elementen de visueel aangename afwerkingen aantast.

GOEDKOOP HUIS RENOVATIE MATERIALEN KOPEN
In de meeste gevallen zijn goedkopere materialen niet van dezelfde kwaliteit als dure materialen. Dit betekent echter niet dat je geen kortingen kunt krijgen als je bij de juiste leveranciers koopt. Investeer in hoogwaardige en duurzame materialen die niet kort daarna vervangen hoeven te worden in plaats van in materialen die binnen enkele maanden of jaren beschadigd raken.

RENOVATIE-AANNEMERS DE VERKEERDE DINGEN LATEN UPDATEN
Focus niet alleen op de onmiddellijke behoeften en wensen, maar probeer ook te visualiseren wat je in de toekomst nodig zult hebben. Kies bijvoorbeeld eerst voor waarde toevoegende renovaties zoals zonnepanelen, isolatie, nieuwe dakgoten of schilderwerk.

TE VEEL ZELF DOEN
Niet iedereen het vaak specialistische werk dat bij renovaties komt kijken niet zelf uitvoeren. Hoewel renovaties geweldige doe-het-zelfprojecten opleveren, moet je deze veelgemaakte fout vermijden, want als je eenmaal begint, realiseer je je waarschijnlijk dat je niet de tijd, vaardigheden en zelfs het gereedschap hebt dat nodig is voor het werk. Je moet ook overwegen om het werk te scheiden (zoals eerst de keuken verbouwen en daarna de badkamer verbouwen als je klaar bent).

GEEN DUE DILIGENCE DOEN BIJ HET INHUREN VAN DE AANNEMER
Niet elke aannemer met een vergunning is in staat om goed werk te leveren. De aannemer waar je voor gaat, moet ervaring hebben met de specifieke opdracht. Kijk bijvoorbeeld hoe de verzekering geregeld is bij ongevallen zodat je niet met een half verbouwde ruimte blijft zitten nadat je de verbouwing hebt betaald. Voer een goede controle uit door bijvoorbeeld recensies te zoeken op werkspot of google.

GEEN TIJDLIJN AFSTELLEN MET DE AANNEMERS VAN UW HUISRENOVATIE
De meeste goede aannemers zullen een tijdlijn maken bij het uitbrengen van een offerte. Werk samen met de aannemer om een ​​passend tijdpad te creëren voor de aankoop van de benodigdheden en het voltooien van de verschillende fasen van de renovatie. Als je dit niet doet, kan je op het einde in de problemen komen met de planning en de deadlines. 

WILT U ECHT HARDHOUTEN VLOEREN?
Hardhouten vloeren hebben misschien een ongeëvenaard luxe gevoel, maar ze zijn niet ideaal voor elke situatie. Overweeg voordat je er veel geld aan uitgeeft of je gezinsomstandigheden geschikt zijn voor een houten vloer. Bedenk ook of je de tijd zult hebben om de vloer te onderhouden. Ze zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor huizen met huisdieren of jongere kinderen vanwege mogelijke krassen en slijtage. Zoek naar alternatieven zoals laminaat die esthetisch aantrekkelijk zijn.

DE DETAILS NEGEREN
Het negeren van de details kan je veel geld kosten als u de verkeerde materialen kiest. Overweeg in plaats daarvan de elementen die de renovatie direct soepel kunnen laten verlopen met de beste resultaten. Als je bijvoorbeeld oplet, realiseer je je dat opbergvoorzieningen, zoals pantry's, later meer kunnen kosten dan wanneer deze tijdens de renovatie worden aangepakt. Zo bespaar je uiteindelijk veel tijd en geld.

RAMEN VERVANGEN
Vervang nooit ramen die nog in goede staat, vooral als ze oorspronkelijk zijn geïnstalleerd toen het huis werd gebouwd. Je kunt eventueel stormramen toevoegen als je je zorgen maakt over de energie-efficiëntie in huis. Niet alle raamvervangingen zullen waarde toevoegen aan de woning of je helpen besparen door het energieverbruik te verlagen. Wees daarom op je hoede voor aannemers die erop staan ​​dat je nieuwe ramen koopt, zelfs als de oude nog in goede staat zijn.

TE LANG WACHTEN OM ALGEMENE RENOVATIE AANNEMER TE RAADPLEGEN
Algemene aannemers voor woningrenovatie kunnen je een ander perspectief geven dan specialisten op specifieke gebieden je vertellen. Ze kunnen je helpen te begrijpen wat werkt en hoe je verschillende werkzaamheden kunt samenvoegen voor de beste resultaten. Ze kunnen hun ervaring ook gebruiken om je te helpen de werkzaamheden te benoemen die je mogelijk over het hoofd hebt gezien tijdens het plannen. Door nauw samen te werken met algemene renovatieaannemers krijg je efficiënte en functionele ontwerpen, zodat je het praktische niet opgeeft voor het uiterlijke plaatje. 

ONDERWEG TE VEEL VERANDERINGEN AANBRENGEN
Sommige van de veranderingen die voor de huiseigenaar gemakkelijk en duidelijk lijken, kunnen tijdens de renovatie ontmoedigend zijn voor de aannemer. Soms vergen de kleinste veranderingen veel werk op de achtergrond, wat leidt tot extra kosten. Minimaliseer de wijzigingen, maar raadpleeg indien nodig eerst de aannemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van leidingwerk tijdens of na de geplande renovatie waardoor veel werk opnieuw gedaan moet worden. 

DE VERKEERDE VERF LATEN GEBRUIKEN
Elke kamer in huis kan een andere verf hebben en er nog steeds geweldig uitzien. Je kunt ze selecteren afhankelijk van het doel van de kamer, maar je moet er wel voor zorgen dat de afwerkingen in elkaar overlopen en zorgen voor een naadloze overgang door het huis. Gebruik bijvoorbeeld matte afwerkingen op het plafond om ze een terugkerende stijl te creëren. Satijnen afwerkingen moeten in kamers zijn licht reflecteren. Hoogglans of half glanzende afwerkingen zijn geweldig voor ruimtes die regelmatig moeten worden schoongemaakt.

OVERBOUWEN
Hoewel het een leuk is om een ​​unieke woning te hebben, moet je proberen niet te veel te contrasteren met de anderen in de omgeving. Je kunt daardoor eindigen met een huis dat niet op zijn plaats lijkt, waardoor het in de toekomst lastig kan worden om bijvoorbeeld kopers te vinden en het huis nagenoeg onverkoopbaar wordt. 

ONREALISTISCHE VERWACHTINGEN STELLEN VOOR UW HUISRENOVATIE
Het laten uitvoeren van een renovatie is een rommelig moment, er lopen vaklieden door de woning en er kan veel troep ontstaan door de werkzaamheden. Verkijk je hier niet op op het moment dat je de werkzaamheden laat uitvoeren. Wees daarnaast realistisch in de verwachtingen die je hebt van de aannemer en bespreek van tevoren duidelijk je wensen. Wil je een aantrekkelijke prijs dan kan het zijn dat je langer moet wachten voordat de aannemer tijd heeft. Vaak is het lastig om kwaliteit, goedkoop en snel tegelijkertijd te hebben. 

ONJUIST METEN
Als je de renovatie zelfstandig uitvoert, is het correct opmeten van de afmetingen een van de essentiële factoren die je nauwkeurig moet doen. Je kunt het populaire gezegde "twee keer meten, maar één keer knippen" volgen om te voorkomen dat je verliezen lijdt en middelen verspilt. Je moet precies en uitgerust te werk gaan, want de kleinste fout, zelfs maar een centimeter verkeerd, kan resulteren in slechte afwerking of dat de materialen niet passen.

TE VEEL UITGEVEN AAN TECH
Technologie is aantrekkelijk, maar veroudert ook snel. Je moet dus voorzichtig zijn met de technologische kenmerken die je aan het huis toevoegt en de waarde die ze opleveren. Kies je voor bijvoorbeeld home automation zorg er dan voor dat het de kwaliteit van wonen verhoogt en de producten een lange tijd mee kunnen gaan voordat ze verouderen. 

TIJDENS EEN HUISVERBOUWING AAN TE VEEL KAMERS WERKEN
Gezien de dure aard van woningrenovaties, is het een goed idee om aan elke kamer afzonderlijk te werken. Begin met de woonkamer en renoveer vervolgens de gedeelde kamers zoals de keuken. Deze aanpak zorgt ervoor dat je aandacht schenkt aan elke kamer totdat deze is voltooid, in plaats van tegelijkertijd een beetje werk in het hele huis te doen, wat je alleen maar frustreert. Richt je in plaats daarvan eerst op de ruimte waar je het grootste deel van de tijd doorbrengt. Als je klaar bent en je hebt nog geld over, verbouw dan de volgende kamer.

VERLICHTING NEGEREN
Verlichtingsarmaturen kunnen de meest uitstekende transformaties geven als ze goed doordacht zijn. Werk samen met een elektricien of verlichtingsspecialist om een ​​plan te maken dat past bij de ruimte en toekomstige doelen. Voor het beste resultaat kun je verschillende aspecten combineren, zoals algemene verlichting, slimme verlichting, accenten en taakverlichting.

SKIMPING OP HUIS RENOVATIE KWALITEIT
Werken met een budget is een goed idee, maar beknibbel niet op items en armaturen die je elke dag gebruikt. Apparaten, opbergkasten, deuren, kranen en andere soortgelijke zaken moeten van goede kwaliteit zijn. Ze verhogen de waarde van het huis en zorgen ervoor dat je een lange tijd plezier hebt van de gekozen materialen. 

VEILIGHEID NEGEREN
Zelfs de kleinste renovatiewerken vormen een veiligheidsrisico. Er bestaat een risico op ongelukken met gereedschap, vallende ladders, instortende daken en muren, en nog veel meer. Zorg voor de nodige veiligheidsuitrusting en woon indien noodzakelijk niet in het huis bij grote verbouwingen. 

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right