Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Je huis succesvol verkopen door het verkoopbaar te maken

Kijk naar de huizen in de omgeving die vergelijkbaar zijn. Hoe zien deze er van binnen uit en hoe snel worden deze verkocht? Als een vergelijkbare woning sneller wordt verkocht dan andere woningen probeer er dan achter te komen wat hier de oorzaak van is. Zorg er wel voor dat de woningen vergelijkbaar zijn.

Sterke en zwakke punten

Waarin blinkt jouw woning uit? Wat is het unieke aan jouw woning? Zorg ervoor dat je dat duidelijk naar voren brengt in de presentatie. Aan de andere kant zijn de zwakke punten van je woning ook belangrijk om rekening mee te houden, hier wil je immers minder aandacht op vestigen.

Vergelijkbare woningen

Een vergelijkbare woning in de omgeving kan interessant zijn voor jou. Ook als je besluit om zonder makelaar te verkopen. Je kan de makelaar van het nabijgelegen huis namelijk vragen om jouw woning in zijn presentatie mee te nemen. Op het moment dat er dan een verkoop uit komt heb je je woning eenvoudig kunnen verkopen. De makelaar wil hier waarschijnlijk wel een vergoeding voor, maak van tevoren dus duidelijke afspraken over de mogelijkheden

De stylist, verkoopadviseur en aannemer

Voor tips qua uitstraling en presentatie kan je overwegen een stylist in de arm nemen. Voor een bredere opzet kun je er zelfs voor kiezen om een verkoopadviseur in te huren. Beiden zijn zich ervan bewust dat de eerste indruk bepalend is. De verkoopadviseur zal je adviseren bij alle facetten van de verkoop. 

Als er meer werkzaamheden gedaan moeten worden dan je zelf kan, krijg je te maken met een aannemer. Het vinden van een goede en betrouwbare aannemer is geen makkelijke klus. 

Opknappen?

Normaal gesproken zijn de vloeren, badkamer, tuin en keuken flinke kostenposten voor een woning. Echter door slim met je mogelijkheden om te gaan kan je met een klein budget toch hele mooie resultaten bereiken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een keuken, vaak vinden mensen de standaard keukens die in hun huis zit niet mooi. Ze willen hun eigen keuken dus de bestaande keuken (soms nog hagelnieuw) gaat er volledig uit. Deze wordt vervolgens voor een klein bedrag of zelfs gratis aangeboden op marktplaats. Vaak moet je hem dan zelf demonteren maar het bespaart je veel geld.

Noodzakelijke verbeteringen

Verbeteringen en reparaties die noodzakelijk zijn voor de verkoop gaan altijd voor cosmetische verbeteringen. Als de goot of het dak lekt en je hebt een verouderde keuken is het belangrijk dat je het dak voorrang geeft. Wellicht heb je dan geen budget meer over voor de keuken maar een huis met een lekkend dak is een stuk lastiger te verkopen dan een huis met een oude keuken.

Groter, warmer, leger en lichter

Je woning moet van onder tot boven schoon zijn, dat geeft de woning de frisse indruk. Zorg er vervolgens voor dat alle opvallende of bijzondere kleuren geneutraliseerd worden zodat het huis en de muren een legere en lichtere uitstraling krijgen. Als jouw keuken blauw is met groene muren dan kun je ervoor kiezen de keukenkastjes te laten wrappen, dat kost je maximaal €1.600,-. Daarnaast wit je de muren zodat je keuken een neutrale uitstraling heeft.

Tip: probeer zoveel mogelijk kleine reparaties en werkzaamheden zelf uit te voeren, hiermee bespaar je veel geld én maak je een betere indruk. Als je huis er groter, warmer, leger en lichter uit ziet zullen mensen veel sneller over gaan tot de aankoop.
  

Locatie:

Het is algemeen bekend dat de locatie van je woning belangrijk is voor de prijs van de woning. In Amsterdam wonen is immers duurder dan in Groningen. Woon je in een klein dorpje in het oosten van het land dan hoeft de verkoop niet veel moeilijker te zijn. Elke plaats heeft zijn eigen voordelen en charmes. Wat was voor jou de reden om het huis te kopen toen je het kocht? Zorg ervoor dat je de voordelen benadrukt. Voor iedere plaats is een doelgroep. Inventariseer de locatie van je woning en bekijk de afstand tot bijvoorbeeld scholen, winkels, sportfaciliteiten, de afstand tot uitvalswegen e.d. Gebruik dit om de meest aantrekkelijke punten naar voren te brengen.

Woningpresentatie

Tijdens een date beslis je in de eerste secondes of je daadwerkelijk belangstelling hebt, dat is voor een aspirant-koper van jouw huis niet anders. De presentatie van jouw huis is hetzelfde als een date, de meeste mensen doen dat niet in hun joggingsbroek. Laat niets aan het toeval over en zorg voor de beste presentatie. Wellicht heb je een hobby die je graag uitvoert of heb je een groot aquarium die veel ruimte in beslag neemt. Houd er rekening mee dat niet iedereen jouw hobby deelt. Je huis lijkt kleiner als het wordt opgevuld door grote meubels zoals bijvoorbeeld aquaria of grote bureaus.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet.
Gratis advies
Alles op 1 plek 
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle