Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

De beste manier om je kat te verhuizen!

Verhuizen is voor iedereen een stressvolle tijd, maar het kan gemakkelijk zijn om te vergeten hoe groot de impact kan zijn om een kat in een nieuw huis te vestigen - het zijn zeer gevoelige dieren en hebben vaak meer moeite met een verhuizing dan enig ander lid van het huishouden. Hun leven is gebaseerd op routines en vertrouwdheid, waarbij territorium en geur een groot deel uitmaken van hun comfortabel en gesetteld gevoel.

Verstoring van hun levensstijl en comfortzone kan erg moeilijk voor hen zijn.
Voor de uitdaging hoe u een kat in een nieuw huis kunt vestigen, kunnen onze eenvoudige strategieën u helpen om het verhuizen met uw kat gemakkelijker en veiliger te maken voor u beiden, zodat u allebei kunt genieten van het nieuwe huis!

De kat voorbereiden voor de verhuizing

Gebruik van feromonen
Katten maken een feromoon als ze zich veilig voelen, waardoor ze hun huis kunnen identificeren. Katten verspreiden dit feromoon door hun huis door met hun gezicht over dingen te wrijven. Je kunt plug-in diffusers of sprays kopen die dit feromoon in de lucht brengen - dit helpt katten zich rustiger en veiliger te voelen. Een kat kalm houden is gemakkelijker dan een gestreste kat kalmeren, dus het aansluiten van een diffuser moet ten minste 24 uur voordat u begint met veranderingen in huis te doen, inclusief inpakken om te verhuizen.

Houd je routine hetzelfde terwijl je inpakt
Je kat is gewend aan routine. Dit is misschien niet gereglementeerd, maar ze zullen in het algemeen weten wanneer eten en rusttijden zijn, en wanneer ze tijd met je zullen doorbrengen en wanneer ze alleen zullen zijn. Deze routine is belangrijk en geeft de kat een gevoel van veiligheid en controle in hun thuisomgeving.

Maak een kattenveilige zone
Door het voer, het water, de mand, het favoriete speelgoed en de kattenbak van de kat langzaam naar een stille kamer, zoals een logeerkamer, te verplaatsen, kunt u een 'thuis in een huis' creëren waar jouw kat zich veilig kan voelen als er ergens anders veel overlast is. Het verplaatsen van de bezittingen van de kat moet langzaam gebeuren en het kattenparadijs moet ten minste een week voordat je gaat verhuizen worden opgezet om je kat er volledig aan te laten wennen.

Zet de reisdoos van je kat buiten
Als je de reisdoos pas net voor een reis neerzet, zal je kat de bak al snel associëren met iets vreemds, en waarschijnlijk met uitstapjes naar een dierenarts - niet geweldig! Door de doos een paar weken voor de reis open en in huis te hebben, kan je kat eraan wennen. Probeer er favoriete lekkernijen of speelgoed in te doen, om je kat te helpen een positiever beeld van de doos te krijgen, of gebruik een feromoonspray om de doos er aantrekkelijker uit te laten zien.

Op reis met je kat
Als je kat niet goed reist, praat dan van tevoren met de dierenarts over hoe je hiermee om moet gaan - zij kunnen verschillende soorten reismanden voorstellen, advies geven over het afdekken van de reismand, advies geven over wanneer te voeren en andere tips, afhankelijk van je kat, de omstandigheden en duur van je reis.

Aanmelden bij een plaatselijke dierenarts
Vlak voordat je gaat verhuizen, of zo snel mogelijk daarna, is het verstandig om je kat te registreren bij een plaatselijke dierenarts. Met een onbekende omgeving en veel open deuren en vreemden, is het voor je kat gemakkelijk om een ongeluk te krijgen, dus het is belangrijk dat je weet wat je moet doen als er een noodgeval is met je kat.

Microchipgegevens wijzigen
Met veel open deuren verhuizen en alle verstoringen van de verhuisdag, kan het voor je kat gemakkelijk zijn om naar buiten te gaan en te verdwalen. Ervoor zorgen dat de microchipgegevens van je kat up-to-date zijn met het nieuwe adres en dat je andere contactgegevens nog steeds correct zijn, moet ongeveer een dag voordat je verhuist, gebeuren. Een nieuw label voor de halsband van je kat, als ze er een draagt, moet ook worden gemaakt met de nieuwe adresgegevens om.

Maak je nieuwe huis grondig schoon, vooral als de vorige eigenaren katten hadden
Geur is enorm belangrijk voor katten, veel meer dan voor mensen, en ze zijn er erg gevoelig voor. Zorg ervoor dat je grondig schoonmaakt op 'kattenhoogte' en veeg gebieden af die een kattengeur kunnen hebben, zodat het huis schoon is voor je eigen huishoudelijke geuren. Dit zal de kat helpen het gevoel te krijgen dat het nieuwe huis ook sneller hun nieuwe thuis is en zal voorkomen dat ze op hun hoede zijn voor elke geurconcurrentie.

Controleer of je nieuwe huis kattenveilig is
Hoewel het bij buitenkatten onmogelijk is om te controleren waar ze heen gaan, moet je ervoor zorgen dat je je bewust bent van mogelijke gevaren, zoals grote wegen. Als je bloemen in huis hebt, zorg er dan voor dat er geen lelies binnenkomen - deze zijn zeer giftig voor katten en zelfs een beetje stuifmeel kan dodelijk zijn.

De kat tijdens de verhuizing

Overweeg om je kat tijdens de verhuizing bij een opvang onder te brengen.
Dit is misschien niet mogelijk, maar als dat wel het geval is, kan je de katten daar een dag laten opvangen terwijl je verhuist, zodat ze stressvrij blijft en je je geen zorgen hoeft te maken over het in de gaten houden! Door de kat naar het nieuwe huis te brengen wanneer iedereen meer gesetteld is, kan de kat zien dat deze nieuwe plek een plek is om te ontspannen - ze zullen hun emotionele signalen van mensen krijgen, dus dit is een geweldige manier om ze te leren dat dit een veilige en rustige plek is.

Zet je kat in zijn 'veilige' omgeving
Als je de katten niet in een opvang wilt achterlaten, plaats de kat dan in de kamer of ruimte die ze kennen in het oude huis, waar ze comfortabel kunnen verblijven terwijl je de rest van het huis verhuist. Doe dit de avond voordat je gaat verhuizen, om te voorkomen dat ze de volgende ochtend vermist worden. Zo hoef je ze niet in de gaten te houden, verklein je de kans op ongelukken of verlies en hebben ze een veilige plek om te ontspannen. Pak de spullen van de kat als laatste in, zodat ze niet het gevoel hebben dat hun bezittingen worden afgenomen.

Houd routines zoveel mogelijk hetzelfde
Probeer de kat in ieder geval op zijn normale tijd te voeren, met zijn normale voer, en breng wat tijd met hem door voor wat één-op-één aandacht. Hoe verder je van hun dagelijkse routine afgaat, hoe meer gestrest en op hun hoede de kat zich zal voelen over de situatie. Zelf kalm zijn zal ook helpen - de kat zal jouw emotionele signalen lezen en zal eerder kalm zijn als jij dat ook bent.

Reizen
Reis met je kat zoals je normaal zou doen - ze hebben een veilige, afgesloten reismand nodig en mogen nooit vrij zijn in de auto-omgeving. Zet de drager vast door hem in te klemmen of door de veiligheidsgordels te gebruiken om hem vast te maken. Stel je kat gerust tijdens de reis, zorg ervoor dat ze regelmatig toegang heeft tot water en zorg ervoor dat de reismand niet in direct zonlicht staat. Laat de kat nooit achter in een auto, ook niet in de schaduw. Als ze vatbaar zijn voor reisziekte, onthoud dan 3-4 uur voor de reis voedsel.

De kat na de verhuizing

Ruimte ​​voor ongevallen
Een nieuw huis is stressvol, en zelfs de best opgevoede kat kan een keer binnen urineren als ze wennen aan hun nieuwe omgeving en routine, vooral als ze gewoonlijk buitenshuis hun behoeftes doen. Wees geduldig met je kat, en laat ze zien waar je verwacht dat ze in de toekomst hun behoeftes doen. Houd kattenbakken netjes, dit stimuleert het gebruik en zorg ervoor dat er voldoende kattenbakfaciliteiten beschikbaar zijn.

Breid het nieuwe territorium van uw kat geleidelijk uit
Tegelijkertijd toegang hebben tot veel nieuwe ruimte kan erg stressvol zijn voor een kat. Toegang tot het nieuwe huis moet stapsgewijs gebeuren, in het eigen tempo van de kat. Als je ze uit hun veilige kamer laat om meer van het huis te zien, zorg er dan voor dat alle deuren en ramen gesloten zijn - zelfs de meest onverschrokken katten zullen nog niet klaar zijn om naar buiten te gaan, wat ze je ook vertellen!

Naar buiten gaan
Wanneer je een buitenkat naar een nieuw huis verhuist, moet je bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Buitenkatten zullen de toegang van buiten missen, maar het is belangrijk om standvastig te blijven - veel katten zijn verdwaald doordat ze te vroeg naar buiten werden gelaten en gedesoriënteerd raakten of probeerden terug te gaan naar hun vorige territorium. Katten moeten eigenlijk minimaal drie weken binnenblijven in het nieuwe huis. Deze tijd stelt hen in staat om het nieuwe huis als 'thuis' te beschouwen, de ruimte te markeren met een geur en zich te vestigen. Gedurende deze tijd kunt je wat van de gebruikte kattenbakvulling van de kat rond de omtrek van de tuin strooien. Dit kan andere lokale katten waarschuwen dat een nieuwe kat is in de stad, en laat de tuin ook bekender ruiken als je je kat voor het eerst naar buiten laat.

Als je ze uitlaat, doe dit dan net voordat ze normaal gesproken aan eten toe zijn - dit maakt het veel waarschijnlijker dat ze je terug zullen volgen naar het geluid van een ratelend pakket! Forceer ze niet naar buiten - laat de deur open en ga zelf naar buiten, moedig ze aan om te volgen. Als ze dat niet willen, probeer het dan op een andere dag opnieuw. Laat de deur ook open staan ​​als ze buiten zijn, zodat ze weer naar binnen kunnen als ze dat willen. Begin klein met korte uitstapjes en bouw dit op naarmate uw kat meer vertrouwen krijgt in zijn omgeving, totdat u tevreden bent dat hij kan komen en gaan wanneer hij wil.

Naar huis
De drang om terug te keren naar een oud huis kan sterk zijn bij katten, vooral als je niet ver bent verhuisd. Zorg ervoor dat u de nieuwe eigenaren van het oude huis je gegevens geeft, dus als jouw kat daar aankomt, kunnen zij contact met je opnemen. Zorg ervoor dat je plezierige ervaringen associeert met het nieuwe huis, zoals verzorging en maaltijden, en zorg ervoor dat de kat snel een nieuwe routine krijgt, zodat ze hun nieuwe huis associëren met het middelpunt van hun territorium, namelijk thuis.

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right