Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe kan je je woning effectief stylen?

De uiterlijke staat en daarmee de foto’s van de woning zijn het visitekaartje van je woning. Ook als je niet goed bent in klussen kan je zelf vrij veel verbeteringen doorvoeren. Cosmetische aanpassingen geven jouw woning een doeltreffende uitstraling. Zowel in een goede als in een slechte verkopersmarkt heb je baat bij een goed gestijlde woning. Hier hebben we 7 tips voor je opgeschreven om van jouw woning een droomhuis te maken.

1. Kopers kijken vrij snel

Verplaats je in de koper, meestal loopt een koper vrij snel door het huis heen en kijkt hij of ramen en deuren naar behoren functioneren. Verplaats je in de koper en loop door je huis heen alsof je de koper bent. Zo kun je eventuele gebreken voor zijn door ze direct op te lossen.

2. Minder rommel en meubels, geen privé foto’s

Voor een koper is het belangrijk om zijn ideale idee op jouw woning te kunnen presenteren. Dit vereenvoudig je door het huis niet te vol te zetten met meubels. Datzelfde geldt voor persoonlijke bezittingen, opvallende meubels en foto’s. Sla de meubels tijdelijk op in een box. Het bedrag dat je hieraan uitgeeft verdien je dubbel en dwars terug doordat de verkoop aanzienlijk eenvoudiger wordt.

3. Het onpersoonlijk maken van je huis

Je huis moet zo neutraal mogelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat de aspirant-koper veel makkelijker zijn ideeën kwijt kan in jouw huis in plaats van zich richt op wie er woont en wat voor meubels er staan.

4. Snelle cosmetische renovatie

Heb je de muren van je huis opvallende kleuren gegeven of zijn de vloeren aan vervanging toe? Het is vaak interessant om een cosmetische renovatie uit te voeren. Hierbij is het belangrijk dat de kleuren van de kozijnen, muren, vloeren en de keuken op elkaar afgestemd zijn. Zo wordt het huis een geheel en ziet het er een stuk moderner uit. Het is belangrijk dat alle ingrepen die je doet of laat doen er professioneel uit zien. Dit kost je maximaal enkele duizenden euro’s maar levert al snel tien duizenden euro’s op.

5. Sfeervolle uitstraling met een aantal grote meubels

Less is more, kijk naar de huidige woontrends en welke stijl bij jouw meubels past. Probeer de lijn van een bepaalde trend door te trekken in de inrichting van jouw huis. Vaak staan er verschillende voorbeelden in woonbladen waaruit je inspiratie kan opdoen. Natuurlijk kan je altijd een stylist inhuren of meubels huren. Wil je weten hoe een stylist te werk gaat en wat je ervan mag verwachten? Lees dan onze blog over stylisten.

6. Een grote renovatie

Waar de huizen waaraan de afgelopen 30 jaar niets gedaan is amper te verkopen waren tijdens de vorige crisis; is het nu booming business. Steeds meer professionals en particulieren met veel eigen geld kopen huizen op om ze op te knappen en te verkopen. Een voorbeeld uit de praktijk zijn vier herenhuizen in Hilversum. Ze werden verkocht als geheel voor net geen 2 ton per stuk. Vervolgens werd er 1.5 ton geïnvesteerd per woning om ze op te knappen. Alles wat je kon bedenken aan de herenhuizen was stuk, uitgeleefd, lekte of was vies maar de locatie en de prijs waren aantrekkelijk. De huizen waren niet eens casco te noemen, toch geloofde de huizenflippers in het project. En niet onterecht want er werd serieus winst gemaakt op het project.

7. Sterke en zwakke punten

Ieder huis heeft sterke en zwakke punten. Op het moment dat je een analyse maakt krijg je hier inzicht in. Lukt het je niet vraag dan een kennis om je erbij te helpen. De sterke punten ga je zoveel mogelijk uitlichten en de mindere punten overschaduwen. Natuurlijk moeten de mindere punten geen bouwtechnische problemen zijn die je probeert te verbloemen, dat kan je later veel problemen opleveren.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet.
Gratis advies
Alles op 1 plek 
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle