Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Succesvol jouw woning verkopen!

Door te kijken welke gelijkwaardige woningen in de omgeving te koop staan krijg je een goed idee van de potentiële verkoopprijs. Het is belangrijk dat de prijsstelling van je woning nauwkeurig wordt gedaan, zowel het te laag als het te hoog inzetten van de prijs kan negatieve gevolgen hebben voor de opbrengsten en het succes van de verkoop van je woning.

Prijsstelling verkoop woning

Op het moment dat de vraagprijs te hoog is resulteert dit vaak in teleurstellingen. Je huis verkoopt niet waardoor het langer te koop staat. Als je dan besluit een verlaging door te voeren dan is dat zichtbaar voor de potentiële kopers op sites zoals Funda. Plaats je je woning opnieuw dan kost dat je extra geld. Zorg daarom dat je presentatie, foto’s en prijs direct goed zijn. Een huis dat maandenlang te koop staat geeft geen vertrouwen aan potentiële kopers waardoor ze minder snel geneigd zijn om naar een open dag te komen.

Bied je je huis te goedkoop aan dan resulteert dat vaak in het overbieden van de marktprijs, daardoor krijg je alsnog het juiste bedrag voor de woning en het versterkt je onderhandelingspositie. Het sneller verkopen bied je dus veel voordelen. Heb wat betreft de verkoop niet te veel geduld. Dit is het bestaansrecht van huizenflippers, ze kopen goedkoop, verbouwen goedkoop maar kwalitatief en verkopen ook goedkoop. Win win toch? 

Overbieden

Tijdens een verkopersmarkt wordt bij de meeste woningen flink overboden. Zeker als het een stad betreft. Hierdoor maak je je scherpe prijsstelling dus dubbel en dwars goed. Heb je te maken met een kopersmarkt is het extra belangrijk dat je kan concurreren met de overige aanbieders. Vooral omdat je vaak vijf keer zoveel aanbod hebt ten opzichte van een verkopersmarkt.

Rol van de makelaar

Makelaarskantoren schieten tijdens de verkopersmarkt als paddenstoelen uit de grond. Iedereen begint een eigen kantoor en ze verdwijnen even snel op het moment dat de markt draait. Gek genoeg staat 75% van de woningen te lang te koop in een verkopersmarkt. Dat betekent simpelweg dat de makelaar had moeten ingrijpen. Het is immers zijn vak om te zorgen dat jij je huis snel verkoopt. Wees niet bang om iets lager in te zetten, zet je te hoog in daalt de verkoopkans aanzienlijk. Na een kwartaal daalt de kans met 50% en langer dan 2 jaar is je kans nog 3%. Als het eenmaal zover is dan kan je ervan uit gaan dat het bod dat je krijgt ook nog eens 20% lager is dan de vraagprijs. Een te hoge vraagprijs resulteert uiteindelijk in de laagste opbrengsten.

Een (te) hoge vraagprijs 

Let op: uit onderzoek van de NVM blijkt dat een huis waarbij de vraagprijs verlaagd wordt, deze uiteindelijk 4% onder de vraagprijs verkoopt. Dit is bij een huis van € 300.000 dus € 12.000 exclusief je maandelijkse doorlopende lasten. Daarnaast verkoopt een huis het beste direct nadat het op de markt komt. Het is belangrijk om je woning tijdens de eerste golf geïnteresseerden te proberen te verkopen

Je eigen marketing

Het is aan de makelaar om de perfecte advertentie voor jouw woning te maken voor Funda en Jaap. Jij kan zelf ook wat door om je huis de vermarkten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sociale media. Dit zorgt er namelijk voor dat je huis onder jouw contacten onder de aandacht komt. Zeker als jouw vrienden jouw bericht leuk vinden. Jouw bericht komt dan ook bij hun vrienden terecht. Zo wordt de spreiding steeds groter en het mooiste is, het is volledig gratis.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet.
Gratis advies
Alles op 1 plek 
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle