Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

Je eigen kantoor thuis eenvoudig inrichten

Velen van ons brengen nu een deel, zo niet alle, van onze tijd door met thuiswerken. En een van de voordelen van werken in je eigen ruimte is dat je de baas bent als het gaat om design en sfeer - dus je hoeft niet te kiezen voor saaie bureaus en saaie inrichting. Je kunt je eigen persoonlijke kantoor inrichten naar jouw smaak. Hier bieden we wat inspiratie voor het decoreren van een thuiskantoor om je te helpen de perfecte opstelling te creëren ...

Vermijd de slaapkamer
Het is verleidelijk om te gaan werken vanaf de meest comfortabele plek in huis: je slaapkamer! Maar dit is misschien niet het gezondste idee.

Conventioneel woon-werkverkeer markeert een duidelijke scheiding tussen werk en thuis, en het is belangrijk voor zowel je levensstijl als je werk dat het onderscheid op de een of andere manier blijft bestaan. Niet iedereen heeft natuurlijk een keuze, maar als het op afstand mogelijk is, werk dan niet waar je slaapt.

Werk met het licht
Zet je bureau voor een raam; veel natuurlijk licht is de heilige graal, omdat bekend is dat het de energie, creativiteit en productiviteit aanzienlijk helpt verhogen.

Houten of imitatiehouten jaloezieën zijn perfect voor thuiskantoorramen omdat ze licht filteren, waardoor schittering op een computerscherm wordt geminimaliseerd en de lamellen kunnen worden aangepast om het lichtniveau te regelen wanneer de zon overdag beweegt.

Maak een eco-bureau keuze
Maak je kantoor milieuvriendelijker met een bureau gemaakt van hergebruikte steigerplanken en eenvoudige schraagpoten. Steigerplanken kunnen goedkoop worden opgehaald via bijvoorbeeld Marktplaats, en het mooie hiervan is dat je het bureau kunt ontwerpen op basis van de ruimte en je behoeften. Zorg dat er ruimte is voor een bureaulamp en bureauaccessoires.

Wees slim met accessoires
Het hoeft niet duur te zijn om je kantoor in te richten. De kringloop of tweedehands sites zijn perfecte jachtgebieden voor eigenzinnige vintage stukken, of je kunt je hart ophalen aan wat doe-het-zelf-creativiteit. Bedek gewone kartonnen doosmappen met behang of stof voor een fantastische op maat gemaakte look.

Een prikbord, gemaakt van een houten fotolijst, schuim en stof, is een geweldige manier om in één oogopslag foto's, takenlijsten of andere informatie weer te geven die je wilt zien.

Breng de natuur in je ruimte
Het is bewezen dat planten op de werkplek stress kunnen verminderen en de productiviteit kunnen verhogen. Afgezien van deze gezondheidsvoordelen, zijn planten een goedkope en vrolijke manier om decoratie toe te voegen en buiten naar binnen te halen.

Investeer in een goede bureaustoel
Hoe verleidelijk het ook klinkt, een stoel uit de eetkamer of een kruk uit de keuken slepen is niet het beste idee. Een ergonomisch ontworpen stoel geeft je misschien niet het designgevoel dat je in gedachten had, maar je rug zal je er dankbaar voor zijn! Je kunt het altijd opfleuren met een gezellige schapenvacht of plaid.

Optimaliseer de installatie
Zelfs de beste stoel ter wereld zal je ruggengraat niet redden als de rest, zoals bijvoorbeeld je bureau, niet goed is ingesteld. Onthoud dat de bovenkant van je computerscherm ongeveer ter hoogte van je zichtlijn moet zijn. Als je bureau te laag is, of je scherm te klein, gebruik dan een doos of stapel boeken om je machine op de juiste hoogte te tillen en gebruik een apart toetsenbord voor een laptop zodat je niet de hele dag naar beneden zit te staren.

Elke thuiswerker loopt het risico op claustrofobie, dus het kan aan het einde van een lange week een uitkomst zijn om een ​​beetje vloeroppervlak te behouden om te ijsberen of uit te rekken. Tot slot, het enige waar het kantoor niet zonder kan: connectiviteit. Als er bekende wifi-blinde vlekken in het huis zijn, vermijd deze dan of maak gebruik van wifi-versterkers. 

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right