Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe vind je je volgende huis succesvol en snel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om woningen te zoeken, de standaard mogelijkheden maar ook creatievere mogelijkheden waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt. Tijdens een kopersmarkt heb je vaak voldoende aan de standaard woningsites, tijdens een verkopersmarkt doe je er goed aan om creatief met de aankoop van je woning om te gaan.

Woningsites

Funda – de bekendste en grootste speler van Nederland voor woningen, opgericht in 2001. In handen van NVM en trekt eigen makelaars voor t.o.v. niet NVM-Makelaars.
Jaap – eigendom van Telegraaf Media, opgericht in 2007. Een onafhankelijke aanbieder van woningen, mag vaak niet alle gegevens van woningen tonen.
Huislijn – opgericht in 2005, is niet zo gebruiksvriendelijk door de technische opzet. De site geeft wel veel informatie over de woningen die op de site staan.
Huizenzoeker – eveneens eigendom van Telegraaf Media, verzamelt advertenties van andere sites waardoor het aanbod groot is. Kan onoverzichtelijk overkomen door de grote hoeveelheid informatie en de manier waarop dit verwerkt is.
Marktplaats – hier worden voornamelijk woningen aangeboden door particulieren die willen verkopen zonder makelaar. Woningruilers bieden hun woningen hier ook aan.
Niki – eigendom van stichting landelijk nieuwbouwportaal. Deze site biedt enkel nieuwbouwprojecten aan, is daardoor erg overzichtelijk. Ze bieden veel informatie over de woningen die op de site staan.
ZAH – eigendom van de Rabobank, opgericht in 2005. Filteren is eenvoudig, de site is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk maar biedt soms niet alle informatie. 

Emailservice

De meeste makelaars bieden een emailservice aan. Op het moment dat er bij hen een woning in de verkoop komt word je daar direct over op de hoogte gesteld, vaak voordat de woning is aangemeld bij Funda. Deze service biedt soms ook de mogelijkheid om je zoekcriteria door te geven. Bijvoorbeeld woningen tussen de 3 en 4 ton.

Flyeren en het kadaster

Heb je wat tijd over om je droomwoning te bemachtigen en is de woningmarkt heel krap? Overweeg om te gaan flyeren, het is een arbeidsintensieve manier om een woning te bemachtigen maar wel erg effectief. Dit doe je door in een bepaalde wijk in alle brievenbussen een briefje te doen met daarop uw boodschap. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘wilt u uw woning verkopen? Ik bied €x,- en koop de woning zonder voorbehoud. U kunt contact opnemen via 06…’. 

Via het kadaster kan je er eenvoudig achter komen wie de eigenaar is van een bepaalde woning en wat er betaald is voor de woning. Hierdoor kan je een bod doen dat de huidige eigenaar niet kan weigeren. Het opvragen van gegevens via het kadaster is niet gratis en bevat de volgende informatie: de eigenaar, wie gebruik mag maken van het pand, wat de beperkingen zijn, of het monumentaal is, hoeveel m2 woonoppervlak de woning heeft (niet bij appartementen!) en wat de laatst bekende verkoopprijs is. 

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles onder 1 dak
Onafhankelijk 
Huis kopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle