Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Jouw interieurplan fysiek uitwerken met een box!

Schaaltekeningen worden gemaakt zodat je de ruimte kunt plannen en anderen het plan kunnen zien.

Om bijvoorbeeld de mogelijkheden voor je inrichting te bepalen, is het duidelijk en visueel als je kunt schuiven met de meubels in de ruimte. Ook als je een uitbouw wil of een nieuwbouwhuis hebt en bezig bent met het ontwerpen van het lichtplan is een interieurplan op basis van een schaaltekening ideaal. 

Wat is een schaaltekening? 

Een schaaltekening is een tekening die een werkelijke ruimte toont met nauwkeurige maten, behalve dat ze allemaal met een bepaalde hoeveelheid zijn verkleind of vergroot (de schaal genoemd). De schaal wordt weergegeven als de lengte in de tekening, dan een dubbele punt : dan de overeenkomstige lengte van de werkelijke ruimte.

Als een tekening bijvoorbeeld een schaal heeft van "1:10", zou alles wat getekend is met de maat "1" een "echte" maat hebben van "10" in de echte wereld, dus een afmeting van 150mm op de tekening zou 1500mm in de kamer zijn.

Interieurontwerpers gebruiken overwegend 2 schalen - de schaal 1:50 en de schaal 1:20 en wij gebruiken een schaalliniaal om onze tekeningen in te vullen.

Je eigen woning ontwerpen? 

Teken je huis of tuin gemakkelijk op schaal met Interieur-in-a-box. Interieur-in-a-box biedt fysieke doe-het-zelf-boxen om zelf te ontwerpen en stijlen. Maak met de In- of Exterieur-in-a-box in een handomdraai een plattegrond op schaal en deel deze vervolgens in met de bijgeleverde objectsjablonen. Breng je interieur tot leven door een sfeervol kleurenpalet te creëren met Kleur-in-a-box.

Ga jij ook zelf ontwerpen en stijlen? Bestel één van de creatieve boxen in de Interieur-in-a-box-webwinkel, gebruik kortingscode ‘CAGEMAN’ en ontvang 5% korting op je bestelling!

Zelf ontwerpen en stijlen schaal 1 50

Digitaal tekenen op schaal

Digitaal is een optie maar, als je echt samen objectief wil zijn blijft fysiek de beste optie. Je kan gemakkelijk samen schuiven en iedereen kan actief meedoen. Dit bevorderd de beleving en de voorpret.

Je kan zelf gaan verschalen maar, je kan ook een Interieur-in-a-box gebruiken. De Interieurboxen zijn voorzien van verschaald schetspapier waarmee je in een handomdraai een plattegrond kan maken en meubels op schaal die je kan gebruiken om te schuiven in de plattegrond. Neem een kijkje in de webwinkel en geniet van het gemak wat Interieur-in-a-box biedt. 

Je huis inrichten met Interieur in a box

Het maken van een moodboard:

De basis voor het inrichten van je huis begint met het onderzoeken wat jij mooi vindt. Jouw stijl is bepalend voor het gehele interieur. Maak daarom altijd een moodboard. Koop een aantal leuke en inspirerende woonmagazines en haal uit deze magazines de elementen die typerend zijn voor jouw stijl. Maak hiervan een mooi overzicht.

Het maken van een plattegrond op schaal
Vervolgens is het belangrijk en leuk om een inrichtingsplan te maken. Je meet allereerst de ruimte in die je wil inrichten daarna verschaal je de gemeten maten naar een maat die op een A4 papier past (bijvoorbeeld: Je hebt een ruimte van 10 bij 10 meter dan kan je dit verschalen naar 2 cm is in werkelijkheid 1 meter, de ruimte is nu op papier 20 bij 20 cm). Nu kun je de plattegrond op schaal maken.


Het inrichten van deze plattegrond op schaal:
Als de plattegrond klaar is, maak je met dezelfde verschaling als de plattegrond meubels. Knip deze meubels uit en schuiven maar totdat je de perfecte en meest praktische inrichting creëert!

Gemak met Interieur-in-a-box:
Wil jij meteen aan de slag maar niet verschalen? Bestel dan de Interieur-in-a-box. Met dit kant-en-klaar doe-het-zelfpakket wordt je voorzien van alle benodigdheden om een moodboard en een plattegrond op schaal te maken en deze in te richten. Check wat er allemaal in deze handige interieurbox zit en voorzie jezelf van veel voorpret en gemak!

Een hypotheek afsluiten

Wat komt er allemaal bij kijken?

De hypotheek is een van de grootste en langste financiële verplichtingen die je in je leven aangaat. Belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn voordat je een lening voor je woning afsluit. Een goede voorbereiding biedt je de kans snel te schakelen in een hectische woningmarkt.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Aankoopmakelaar
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle