Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

Hoe houd je het sanitair schoon en vrij van aanslag?

Een schone badkamer is essentieel voor een hygiënische en comfortabele woning. Door het dagelijkse gebruik kan het echter moeilijk zijn om je badkamer in topvorm te houden. In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u uw badkamer schoon kunt houden.

Verzamel de juiste schoonmaakproducten

Voor het schoonmaken van de badkamer heb je doorgaans de volgende dingen nodig:

  • Badkamerreiniger
  • Glasreiniger
  • Microvezeldoek
  • Schuurspons
  • Raamwisser
  • Extra doek om na te drogen
  • Dweil (voor de vloer)
  • Emmer
  • Allesreiniger

Maak je gebruik van sterke schoonmaakmiddelen zorg dan dat je oude kleren draagt in verband met de blekende werking van de producten. Zorg voor voldoende frisse lucht, zet bijvoorbeeld een raam open en draag schoonmaak handschoenen.

Opruimen en organiseren van de badkamer

Verwijder eerst alle spullen van het aanrecht, de wastafel en de douche of badkuip. Sorteer de spullen en stop alles weg wat niet in de badkamer thuishoort. Zo heb je een duidelijk werkoppervlak en is de kans dat je per ongeluk iets omstoot of beschadigt minimaal.
Als je eenmaal hebt opgeruimd, veeg je het aanrecht en de wastafel af met een allesreiniger en een microvezeldoek. Dit verwijdert al het vuil, stof of vuil en geeft het aanrecht een schoon en gepolijst uiterlijk.

Het toilet schoonmaken

Het toilet is vaak het vuilste deel van de badkamer en moet regelmatig worden schoongemaakt. Begin met het doorspoelen van het toilet om er zeker van te zijn dat de pot leeg is. Gebruik een toiletpotreiniger en een schrobber om de binnenkant van de toiletpot schoon te maken, met speciale aandacht voor eventuele vlekken of verkleuringen.
Zodra de toiletpot schoon is, veegt u de buitenkant van het toilet af met een allesreiniger en een microvezeldoek. Dit verwijdert al het vuil en vingerafdrukken en geeft het toilet een schoon en gepolijst uiterlijk.

Maak de douche en het bad schoon

Gebruik een douche- of badreiniger en een schrobborstel om de douche of badkuip schoon te maken. Schrob het oppervlak grondig, met speciale aandacht voor eventuele vlekken of verkleuringen. Spoel de douche of badkuip af met water om resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.

10 extra tips om glazen deuren in je badkamer schoon te houden en schoon te maken.

Maak de vloer schoon

Veeg of stofzuig de vloer om al het losse vuil, zoals haar, zeepresten of kruimels, te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de vloer vrij is van obstakels die het reinigingsproces zouden kunnen belemmeren.
Zodra de vloer vrij is van vuil, dweilt u hem met een vochtige mop. Gebruik een allesreiniger of vloerreiniger voor een grondige reiniging. De reiniger helpt om alle oppervlaktevuil, vuil of vlekken te verwijderen en laat de vloer er schoon en gepolijst uitzien.

Verwijder de kalkaanslag van de douchekop en kranen

Na verloop van tijd kan minerale aanslag zich ophopen op douchekoppen en kranen, waardoor kalkaanslag ontstaat. Kalk kan de prestaties en het uiterlijk van uw armaturen beïnvloeden, waardoor ze minder effectief en minder aantrekkelijk worden.
Om kalkaanslag te verwijderen vult u een plastic zak met witte azijn en bevestigt u deze met een elastiekje rond de betreffende plek. Laat de zak enkele uren zitten, zodat de azijn de minerale aanslag kan oplossen. Verwijder de zak en spoel het gebied af met water om de resterende azijn te verwijderen.

Zorg altijd voor een goede ventilatie in de badkamer

Na het douchen is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om de opbouw van schimmel en meeldauw te voorkomen. Vocht uit de douche kan in de lucht blijven hangen, waardoor de perfecte omgeving ontstaat voor schimmel en meeldauw om te groeien.
Open de badkamerramen of zet de afzuigventilator aan om het vocht uit de lucht te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de badkamer goed geventileerd is en vermindert het risico op schimmel- en meeldauwgroei.

Conclusie

Kortom, het schoon en goed onderhouden houden van uw badkamer vereist een combinatie van regelmatig schoonmaken, organiseren en ventileren. Door de bovenstaande stappengids te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw badkamer hygiënisch en hygiënisch is en vrij van kalkaanslag, schimmel en meeldauw. Van opruimen en organiseren tot het verwijderen van kalkaanslag en een goede ventilatie, met deze stappen blijft uw badkamer er op zijn best uitzien. Dus verzamel je spullen, stroop je mouwen op en ga aan de slag om je badkamer de grondige schoonmaakbeurt te geven die hij verdient!

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right