Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel G, wat is het en hoe krijg je het?

Je woning krijgt dit label als je weinig tot geen energiezuinige maatregelen hebt gekozen. Deze woningen hebben vaak enkele beglazing en geen isolatie, dit zorgt ervoor dat je veel geld kwijt bent aan de energiekosten. Zeker in de winter kan het zijn dat je veel last hebt van de tocht en dat je de woning slecht op temperatuur kan krijgen.

Tocht zorgt ervoor dat er veel energie verloren gaat, als je daarnaast ook weinig tot geen isolatie hebt is het bijna onmogelijk om de warmte vast te houden zonder dat je verwarming hard moet werken. Woningen met energielabel G hebben aanzienlijk minder wooncomfort dan woningen met groenere labels. 

Wat betekent energielabel G?

Energielabel G is het minst zuinige label dat toegekend kan worden aan je woning. Je zult hierdoor voor extra hoge energierekeningen komen te staan. Sinds kort wordt er bij de aanvraag van een energielabel een bezoek gebracht aan je woning door een erkend adviseur. Diegene stelt vast welk label bij jouw woning hoort en kan je ook adviseren hoe je je woning zuiniger kan maken.

Energiebesparende maatregelen

Heb je je label al en wil je toch bezuinigen op je energie? Kijk dan op de website van verbeterjehuis.nl  zeker voor woningen met energielabel G zullen de 1e aanpassingen een grote impact hebben. Je begint immers met het verbeteren van de isolatie van de woning. Naast het comfort dat verbeterd merk je het ook wanneer je de woning wil verkopen, woningen met energielabel F en G verkopen een stuk moeilijker dan woningen met energielabel A of B, daarnaast brengen energiezuinige woningen ook meer geld op.
energielabel


Welke maatregelen kan je nemen?

Woningen met energielabel G hebben veel maatregelen die getroffen kunnen worden om de woning zuiniger te maken. Het is verstandig om te kijken naar het budget dat je hebt en voor welke subsidies je in aanmerking komt. Door te beginnen met het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning verhoog je direct het wooncomfort. Je zal dat ook merken gedurende de warme zomers en de koude winters, de woning zal immers minder snel de temperatuur van de omgeving aannemen.

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en effici├źnter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
┬ę 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle