Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel F, wat is het en hoe krijg je het?

Energielabel F is een van de minst zuinige energielabels die wordt toegekend. Er zijn weinig energiebesparende maatregelen genomen waardoor je nog veel mogelijkheden hebt om je woning zuiniger te maken. Deze maatregelen hebben een grote impact op je energierekening.

Je woning verspilt veel energie!

Doordat de woning weinig tot geen energiebesparende maatregelen heeft wordt er veel energie verspilt. Door dit tegen te gaan verhoog je het wooncomfort en woon je milieubewuster. Daarnaast heeft het zuiniger maken van de woning ook financiële voordelen, de woning verspilt daardoor immers een stuk minder energie. Maatregelen die je kunt nemen zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van dubbelglas en het isoleren van spouwmuren. Hierdoor houd je de warmte in de winter beter binnen en blijft de temperatuur langer comfortabel zonder dat de verwarming continue aan moet staan.

Energiebesparende maatregelen voor energielabel F

Woningen met energielabel F hebben een groot aantal verbetermogelijkheden. Door je te concentreren op het vasthouden van de temperatuur in het huis verhoog je het wooncomfort aanzienlijk. Concentreer je dus in eerste instantie op de isolatiewaarde van de woning. Het isoleren van de woning draagt ook sterk bij aan de zuinigheid waardoor je al snel enkele honderden euro’s per jaar kan besparen. Die kan je weer gebruiken om de woning zuiniger te maken. Op de website verbeterjehuis.nl kan je zien welke maatregelen het beste bij jouw situatie passen, per maatregel krijg je een overzicht van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent.
energielabel


Wat betekent energielabel F?

F is 1 van de minst zuinige labels die je kan krijgen en komt voornamelijk voor bij oudere huizen en staat voor een hoog energieverbruik. Naast het feit dat er subsidies zijn om je woning zuiniger te maken is inmiddels meer dan 50% van de woningen gelijk aan of zuiniger dan energielabel C. Nieuwe woningen worden bijna altijd volgens energielabel A normen gebouwd.

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle