Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel E, wat is het en hoe krijg je het?

Energielabel E is het eerste label dat gekwalificeerd wordt als niet energiezuinig. Je woning kan een stuk energiezuiniger waardoor je de energierekening flink kan verlagen. Voor het milieu is het een stuk beter als je woning energiezuiniger wordt, ook het wooncomfort gaat daarmee omhoog.

De hoge kosten door energielabel E

Een woning met energielabel E verbruikt een stuk meer energie dan noodzakelijk. Er zijn veel mogelijkheden om de woning zuiniger te maken, het kan bijvoorbeeld liggen aan de slechte isolatie waardoor veel warmte verloren gaat. Ook een verouderde ketel werkt minder efficiënt en gebruikt meer energie dan een nieuwere, dit zie je terug in je energierekening.

Energielabel E en de energiezuinige maatregelen

Woningen met dit label kunnen nog een hoop verbeteren om energiezuiniger te worden. Doorgaans hebben deze woningen weinig maatregelen getroffen om minder energie te verbruiken, maar het kan je rekening aanzienlijk verlagen en je comfort een stuk verhogen. Isoleer bijvoorbeeld de spouwmuren en het dak waardoor je huis langer warm blijft. Wil je weten welke mogelijkheden het beste bij jouw situatie passen? Je kan gratis een advies krijgen op verbeterjehuis.nl inclusief een overzicht van de kosten.
energielabel


Verkopen!

Woningen met een groener energielabel worden gemiddeld voor een hoger bedrag ten opzichte van minder zuinige woningen. Het verschil kan zelfs oplopen tot een paar duizend euro en voor de isolatiewerkzaamheden kan je vaak subsidie krijgen. Het verkopen van een energiezuinige woning gaat doorgaans ook een stuk sneller dan woningen met een hoog verbruik.

Energielabel E ten opzichte van de rest

In de maatstaf zoals op de afbeelding te zien is wordt E beschouwd als onzuinig. Het behoort tot de rode labels terwijl al meer dan de helft van de woningen energielabel C of groener heeft. Zelfs kantoorpanden groter dan 100M2 voldoen vanaf 2023 aan deze standaard.

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle