Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel D, wat is het en hoe krijg je het?

Energielabel D is het gemiddelde label, toch zijn de meeste huizen in Nederland zuiniger. Woningen met energielabel D zijn vaak oudere woningen, denk hierbij aan woningen tussen 1930 en 1960. Een woning met energielabel B heeft best wat ruimte voor verbetering.

Verbetermogelijkheden

Vaak zie je dat woningen met energielabel D al best wat energiebesparingen hebben, toch kan het nog zuiniger. Vooral voor woningen vanaf energielabel D wordt het ook financieel erg aantrekkelijk om deze maatregelen te nemen. De voordelen wegen immers zwaar ten opzichte van de kosten omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Daarnaast worden woningen met een energiezuiniger label sneller verkocht dan woningen die dit niet hebben, ook brengen deze woningen vaak meer geld op bij de verkoop.

Hoe ga je van energielabel D naar een zuiniger label?

Woningen met energielabel D of minder hebben vaak nog geen geisoleerde vloer, het isoleren van de vloer draagt veel bij aan het comfort. Daarnaast zijn er nog een aantal andere opties:

• Isoleren van cv-leidingen
• Aanschaffen van een combiketel voor verwarming en warm water
• Aanschaffen van dubbel (Hr++) glas

Op de website verbeterjehuis.nl kun je een energietest invullen, dan krijg je direct te zien welke maatregelen je kan nemen om je woning energiezuiniger te maken, ook krijg je direct een overzicht van de kosten te zien.
energielabel


Wat betekent energielabel D?

Energielabel D valt qua kwalificaties precies in het midden, tussen a t/m c en d t/m e. Toch is al meer dan 50% van de woningen in Nederland zuiniger dan energielabel C  Het label hoort niet bij de groep energiezuinige woningen en niet bij de meest onzuinige woningen. Toch worden alle kantoren groter dan 100m2 in 2023 verplicht energielabel C, hoort jouw huis daar ook al bij?

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle