Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel C, wat is het en hoe krijg je het?

Woningen met het energielabel C vallen buiten de zuinige energielabels. Dat betekent niet dat deze huizen per definitie niet zuinig zijn, er is echter wel ruimte voor verbetering. Door deze verbeteringen door te voeren bespaar je meer op je energiekosten en verhoog je het wooncomfort.

Verbeteringen voor woningen met energielabel C

Het label wordt toegekend aan woningen met verschillende energiebesparende verbeteringen. Zo kan het zijn dat de woning niet geheel geïsoleerd is maar gebruik maakt van een zonneboiler. Zorg ervoor dat je woning in ieder geval geheel geisoleerd is, dat houdt de warmte vast in de winter en de koelte in de zomer. Zo heb je dus meer wooncomfort en het bespaard je energiekosten. Op de site verbeterjehuis.nl kun je eenvoudig zien wat je nog kan verbeteren aan je woning, je krijgt dan direct een overzicht van de kosten te zien. Vaak missen deze energiezuinige maatregelen in deze woningen:

• Een warmtepomp voor het verwarmen van de woning
• Een zonneboiler voor het verwarmen van kraanwater
• Extra isolatie van de spouwmuren
• Extra isolatie van het dak en vloer
• HR++ glas in alle kamers

Wat betekent energielabel C?

Energielabel C scoort 3 op 7 waarbij A&B de zuinigste labels zijn. Dat betekent dat er nog een aantal verbeteringen mogelijk zijn maar je al aardig op weg bent. Ten opzichte van woningen met energielabel F&G heb je een aanzienlijk beter wooncomfort en is de energierekening ook een stuk lager. Je woning valt nog niet in de groene energielabels maar met enkele aanpassingen is dit wel mogelijk.
energielabel


Energielabel C & de kantoren

Alle kantoorpanden in Nederland met een oppervlakte van 100m2 of groter moeten voor 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Van de woningen in Nederland valt 50% van de woningen in de categorie C of groener.

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle