Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Energielabel B, wat is het en hoe krijg je het?

Woningen met energielabel B behoren tot de zuinigste woningen. Deze woningen zijn net iets minder zuinig dan woningen met energielabel A maar beschikken over veel energiebesparende maatregelen.

Wat is energielabel B

Net als woningen met energielabel A zijn deze woningen goed geïsoleerd. Zo zijn naast de muren ook de vloeren en het dak geïsoleerd, wat bijdraagt aan meer wooncomfort. De woning beschikt over een zuinige ketel, dubbel (HR++) glas en kan met een aantal kleine aanpassingen in aanmerking komen voor energielabel A. Hierbij kun je denken aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp.

Bijna net zo groen als energielabel A?

Bijna alle nieuwbouwwoningen beschikken over energielabel A, voor woningen met energielabel B is het haalbaar om door een aantal kleine aanpassingen alsnog A te krijgen. Kijk op verbeterjehuis.nl in hoeverre de baten voor de kosten gaan, het moet immers wel betaalbaar blijven. Wat de maatregelen oplevert hangt af van het type woning dat je hebt. Op verbeterjehuis.nl kan je een test invullen waarna je een gepersonaliseerd advies krijgt met een kostenoverzicht.
energielabel


Voordelen energielabel B

Een woning met energielabel B bespaard ten opzichte van andere labels veel geld door de goede isolatie, daardoor hoef je minder te stoken wat beter is voor het milieu. Daarnaast draagt een goede isolatie ook bij aan het wooncomfort, de woning blijft in de zomer koeler en in de winter warmer.

Woningen met energielabel B verkopen ten opzichte van woningen met energielabel F of G een stuk sneller, daarnaast verkoopt de woning sneller en brengen ze vaak ook een stuk meer geld op .

Een Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een woning kopen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven van je leven. Met onze blogs helpen we je door alle fases heen, zorgen we ervoor dat je niets vergeet, geld bespaart en efficiënter te werk gaat.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk 
energielabel
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle