Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Alle mogelijkheden tijdens het nieuwbouwproces

In het begin van het proces moet je veel keuzes maken, vooral in de eerste maanden. Dat zijn veelal keuzes over het meerwerk tijdens de ruwbouwfase, daarna moet je keuzes maken over de vloer, de badkamer en de keuken.

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk een goed beeld te hebben van je woonwensen en het indelingsplan; het plan waarin je duidelijk hebt hoe je de woning gaat indelen. Zo weet je al snel of er meerwerk bij komt kijken en wat er moet gebeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste plekken voor stopcontacten en lichtpunten, wil je extra lichtpunten of juist extra stopcontacten? Om te zorgen dat je de juiste keuzes maakt leggen we alles stap voor stap uit. 

De badkamer en keuken

Het is voor veel mensen een lastige keuze om nu de badkamer en keuken te kiezen terwijl ze pas over 1 of 2 jaar geplaatst worden. In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om zelf ergens een keuken of badkamer te kopen, in andere gevallen heb je te maken met een projectleverancier. Heb je te maken met een projectleverancier dan moet je in een vroeg stadium besluiten nemen over het uiterlijk, wel kan je in sommige gevallen afspraken maken om de kleurkeuze uit te stellen. Laat je de keuken bijvoorbeeld casco opleveren dan heb je meer tijd voor het uiterlijk en de kleuren, wel is het belangrijk om dan een duidelijk indelingsplan te hebben.

Woonstijlen

Bij het maken van keuzes helpt het om een woonstijl te kiezen. Je kan online, in tijdschriften of in woonwinkels inspiratie opdoen om te kijken wat je mooi vindt. Het besluit om je woning landelijk in te richten of juist heel strak helpt je bij het kiezen van een keuken en de vloer. Door hierin keuzes te maken wordt het makkelijker om kleurstellingen en materialen te kiezen die passen bij jouw wensen.

Een moodboard maken

Interieurontwerpers maken vaak een ontwerp waar de bewoners heel blij mee zijn. Dat komt omdat er op voorhand gevraagd wordt een moodboard samen te stellen. Als je samenwoont dan kan je dit samen of individueel van elkaar doen, zorg er in ieder geval voor dat je een overeenstemming bereikt. Het opdoen van nieuwe inspiraties kan zowel online als fysiek; denk hierbij aan Pinterest, foto’s van woningen op Funda, woontijdschriften, vakantiefoto’s of de woonboulevard. Het is raadzaam om je moodboard fysiek te maken, zo zie je in een oogopslag of alles bij elkaar past zoals je het hebt bedacht.

Een hypotheek afsluiten

Wat komt er allemaal bij kijken?

De hypotheek is een van de grootste en langste financiële verplichtingen die je in je leven aangaat. Belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn voordat je een lening voor je woning afsluit. Een goede voorbereiding biedt je de kans snel te schakelen in een hectische woningmarkt.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Aankoopmakelaar
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle