Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe bereid je je voor op de nieuwbouw kijkmomenten

Je nieuwe huis koop je vanaf een tekening, het is daarom heel leuk om de ontwikkelingen van de bouw te zien door bijvoorbeeld af en toe langs de bouwplaats te rijden. Helaas mag je niet zomaar het terrein op om te kijken naar de vorderingen van jouw huis, daarvoor zijn speciale kijkmomenten bedacht. Het is verstandig om deze momenten altijd te benutten omdat deze momenten je de mogelijkheid geven om te controleren of alles volgens afspraak verloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afgesproken meer- en minderwerk en de besproken aansluitpunten. Op de plattegrond staat alles aangegeven, neem deze daarom mee naar het kijkmoment samen met de meerwerklijst en een rolmaat.

Belangrijk om te controleren:
• De lichtpunten
• De schakelaars
• De stopcontacten
• Aansluitpunten in het toilet
• Aansluitpunten in de keuken
• Aansluitpunten in de badkamer
• Extra gekozen meer- en minderwerk

Het meerwerk kan je nagaan door de positie te controleren op de plattegrond, hierop staat alles gedetailleerd aangegeven. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor aangepaste binnenmuren, meer ramen of een dakkapel dan kan je controleren of alles verloopt zoals aangegeven op de plattegrond. 

Afspraken met andere partijen inplannen
De kijkmomenten bieden je ook de mogelijkheid om te kijken hoe de lichtval is in de woning. Zo kan je aan de hand van kleurstijlen bepalen welke kleur vloer en muur je wilt, de kleurstijlen hebben in de showrooms immers vaak een andere kleur door de aanwezigheid van kunstlicht. Wilde je afspraken maken met derde partijen voor inmeetwerkzaamheden dan kan dat vaak op een van de laatste kijkmomenten. Daardoor kunnen de werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het ophangen van gordijnen direct na de oplevering van de woning gepland worden.

Wanneer zijn de kijkmomenten bij nieuwbouw?

Wanneer je geïnteresseerd bent in de aankoop van een nieuwbouwwoning, kan het zijn dat je wordt uitgenodigd voor een kijkmoment. Tijdens zo'n kijkmoment krijg je de kans om de woning van binnen en buiten te bekijken voordat je tot aankoop overgaat. Kijkmomenten worden doorgaans georganiseerd door de projectontwikkelaar of makelaar en vinden plaats voordat de woning gereed is voor oplevering.

Voorbereiden op een kijkmoment

Een goede voorbereiding op een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning kan ervoor zorgen dat je het meeste uit de bezichtiging haalt. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren een lijstje maken met vragen die je wilt stellen, je laten informeren over de locatie en buurt, en eventueel een plattegrond van de woning bekijken. Ook is het verstandig om comfortabele kleding en schoenen aan te trekken en een notitieblok en pen mee te nemen om aantekeningen te maken.

Waar moet ik op letten tijdens een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning?

Tijdens een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning is het belangrijk om goed op te letten en vragen te stellen waar nodig. Let bijvoorbeeld op de afwerking van de woning, de indeling en de grootte van de kamers, de locatie van de woning, de stand van de zon, en de isolatie en ventilatie van de woning. Stel vragen over zaken die voor jou belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf wijzigingen aan te brengen in de woning.

Kijkmomenten vs. virtuele rondleidingen bij een nieuwbouwwoning: wat is beter?

Tegenwoordig is het steeds vaker mogelijk om virtuele rondleidingen te volgen bij nieuwbouwwoningen. Deze virtuele rondleidingen bieden een realistisch beeld van de woning zonder dat je de woning daadwerkelijk fysiek hoeft te bezoeken. Het voordeel van een virtuele rondleiding is dat je de woning op elk gewenst moment vanuit huis kunt bekijken. Aan de andere kant biedt een kijkmoment ter plaatse de mogelijkheid om de woning in het echt te bekijken en eventuele vragen direct te stellen aan de projectontwikkelaar of makelaar.

Hoe maak ik een afspraak voor een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning?

Als je interesse hebt in een nieuwbouwwoning, kun je contact opnemen met de projectontwikkelaar of makelaar om een afspraak te maken voor een kijkmoment. Vaak kun je dit doen via de website van de projectontwikkelaar of makelaar, waar je een formulier kunt invullen om een afspraak te maken. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de projectontwikkelaar of makelaar om een afspraak te maken voor een kijkmoment. Zorg dat je tijdig een afspraak maakt, want de kijkmomenten zijn vaak populair en kunnen snel volgeboekt zijn.

Kijkmomenten bij een nieuwbouwwoning: wat zijn de voordelen en nadelen?

Er zijn verschillende voordelen aan het bijwonen van een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning. Zo krijg je de kans om de woning van dichtbij te bekijken en eventuele vragen te stellen aan de projectontwikkelaar of makelaar. Ook kun je tijdens het kijkmoment een goed beeld krijgen van de locatie en de buurt waarin de woning zich bevindt. Het nadeel van een kijkmoment is dat het een momentopname is en dat je de woning niet op je gemak kunt bekijken zoals bij een virtuele rondleiding.

De rol van de makelaar tijdens een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning.

Tijdens een kijkmoment bij een nieuwbouwwoning speelt de makelaar een belangrijke rol. Hij of zij kan je voorzien van informatie over de woning, de locatie en de buurt. Daarnaast kan de makelaar vragen beantwoorden en eventueel de mogelijkheden bespreken om wijzigingen aan te brengen in de woning. Het is daarom belangrijk om een makelaar te kiezen die jouw wensen begrijpt en je kan voorzien van de juiste informatie.

Waarom zijn kijkmomenten belangrijk bij de aankoop van een nieuwbouwwoning?

Kijkmomenten zijn belangrijk bij de aankoop van een nieuwbouwwoning omdat ze je de kans bieden om de woning van dichtbij te bekijken en eventuele vragen te stellen. Daarnaast kun je tijdens het kijkmoment een goed beeld krijgen van de locatie en de buurt waarin de woning zich bevindt. Door de woning te bekijken voordat je tot aankoop overgaat, kun je beter inschatten of de woning aan jouw wensen voldoet.

Kijkmomenten bij een nieuwbouwwoning: hoe kan ik mijn interesse tonen?

Als je interesse hebt in een nieuwbouwwoning, kun je dit kenbaar maken aan de projectontwikkelaar of makelaar. Dit kun je doen door contact op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden voor een kijkmoment. Tijdens het kijkmoment kun je vervolgens aangeven of je geïnteresseerd bent in de woning. Als je besluit tot aankoop over te gaan, kun je dit aangeven aan de projectontwikkelaar of makelaar.

Nieuwbouwwoning gekocht na kijkmoment: wat zijn de volgende stappen?

Als je na een kijkmoment besluit tot aankoop over te gaan, volgen er verschillende stappen. Zo moet er een koopovereenkomst worden opgesteld en ondertekend, en moet er een afspraak worden gemaakt voor de oplevering van de woning. Tijdens de oplevering kun je de woning nogmaals inspecteren en eventuele gebreken

Een hypotheek afsluiten

Wat komt er allemaal bij kijken?

De hypotheek is een van de grootste en langste financiële verplichtingen die je in je leven aangaat. Belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn voordat je een lening voor je woning afsluit. Een goede voorbereiding biedt je de kans snel te schakelen in een hectische woningmarkt.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Aankoopmakelaar
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle