Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

De keuken schoonmaken? - snel en effectief!

Het grondig schoonmaken van uw keuken is een belangrijke taak die niet alleen uw huis hygiënisch houdt, maar ook helpt om het uiterlijk en de levensduur van uw keuken te behouden. Het is een taak die velen van ons uitstellen, maar met de juiste hulpmiddelen, technieken en instelling kan het een koud kunstje zijn. In dit artikel leiden we u stap voor stap door het proces om uw keuken grondig schoon te maken.

Verzamelen van de schoonmaakproducten

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om het juiste gereedschap bij de hand te hebben. Je hebt nodig: allesreiniger, papieren handdoeken (keukenrol) of reinigingsdoeken, een schrobborstel, een microvezeldoek, rubberen handschoenen en een emmer.

De keuken opruimen en organiseren

Verwijder eerst alle voorwerpen van uw aanrecht, gootsteen en fornuis. Sorteer de spullen en doe alles weg wat niet in de keuken thuishoort. Veeg het aanrecht en het aanrecht af met een allesreiniger en een microvezeldoek.

Maak de keukenapparatuur schoon

Het is belangrijk om uw apparatuur, zoals de koelkast, de vaatwasser en het fornuis, regelmatig schoon te maken om ze in goede staat te houden. Gebruik een allesreiniger om de buitenkant van de apparaten schoon te maken en een schrobborstel voor hardnekkig, vastzittend vuil.

Maak het fornuis en de oven schoon

Het fornuis en de oven zijn vaak de vuilste delen van de keuken. Gebruik een ontvettingsspray en een schrobber om het fornuis schoon te maken. Verwijder voor de oven de rekken en maak ze apart schoon. Gebruik een pasta van zuiveringszout en water om de binnenkant van de oven schoon te maken, en een ontvetter voor hardnekkig, vastzittend vuil.

Dweil de vloer

Veeg of stofzuig de vloer om al het losse vuil te verwijderen en dweil hem vervolgens met een vochtige dweil. Gebruik een allesreiniger of vloerreiniger voor een grondige reiniging.

Conclusie

Door deze stappen te volgen, kunt u uw keuken grondig schoonmaken en het uiterlijk ervan behouden. Regelmatig schoonmaken zal ook helpen om de levensduur van uw keukenapparatuur te verlengen en uw huis hygiënisch te houden. Vergeet niet de benodigdheden na gebruik op te bergen en geniet van een sprankelend schone keuken!

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right