Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe kies je de beste makelaar voor jouw huis?

Als jij alles hebt gedaan om van jouw woning het perfecte plaatje te maken is het aan de makelaar om het af te maken. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de verkoop zelf te doen maar wat onderscheidt een goede makelaar van iemand die de verkoop zelf doet?

De hoogste prijs voor je woning

De toegevoegde waarde die een goede makelaar biedt is de makelaar die: jouw woning het beste kan vermarkten, het snelst jouw huis kan verkopen en het beste resultaat kan bereiken. Is dat alles? Nee, een goede makelaar adviseert jou, ook als de verkoop niet zo snel gaat als verwacht, luistert naar je en neemt je serieus.

Zoals we schreven bij de marktbenadering is de makelaar die de hoogste prijs vraagt niet per se de beste makelaar, vaak helemaal niet zelfs. Ga het gesprek aan met verschillende makelaren waardoor je een beeld krijgt van het kantoor. Kies voor het kantoor dat jou het beste gevoel geeft, jouw vragen kan beantwoorden en tijd voor je heeft.

De goedkoopste makelaar

De prijs van een kantoor is niet altijd het belangrijkste punt. Een makelaar die meer courtage vraagt maar creatief omgaat met de verkoop verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Zeker als een woning te hoog wordt ingezet kan dit leiden tot een lange sleur waarin je huis niet verkocht wordt. Als je pech hebt draait de markt waardoor je uiteindelijk ruim onder de vraagprijs moet verkopen.

Zit je in een verkopersmarkt waarbij de woningen als zoete broodjes over de toonbank gaan? Zorg er dan voor dat je een makelaarskantoor kiest die tijd voor jou neemt, je informeert over de mogelijkheden en voor jouw situatie de meest passende strategie kiest. 

Een unieke woning

Voor de makelaar is het handig dat jij zoveel mogelijk unieke punten van je woning kan aangeven. Wat maakt het huis zo fijn om in te wonen? Wat was jouw keus om voor de woning te kiezen. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in en weet je direct of de door jou gekozen makelaar waarde kan toevoegen aan jouw situatie.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet.
Gratis advies
Alles onder 1 dak
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle