Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Hoe hebben de fiscale regels impact op je situatie?

Gedurende de looptijd van je hypotheek kan de manier waarop belasting wordt geheven veranderen, hierdoor kunnen de lasten voor jou dalen of stijgen. Op Prinsjesdag wordt bekend gemaakt welke veranderingen er zullen plaatsvinden. Veranderingen in belastingwetten vinden plaats om het consumentengedrag te sturen; zo is de hypotheekrenteaftrek bedacht om woningbezit te stimuleren. Tegenwoordig hebben we subsidies voor duurzaam wonen, om het aantrekkelijker te maken om je woning te verduurzamen. De veranderende regels kunnen invloed hebben op je hypotheek, voor bestaande huiseigenaren is er vaak een overgangsrecht, op termijn zal je echter wel de veranderingen merken. Bijvoorbeeld bij de verkoop van je woning, probeer daarom tijdig de trend te zien zodat je je tijdig kan voorbereiden op de veranderingen.

Voor komende jaren is de trend duidelijk, het doel huizenbezit is bereikt, nu is het doel om de kosten van het woningbezit te verlagen. Echter veel voordelen die het huizenbezit vergemakkelijken, zullen in de komende tijd verder verdwijnen. Tijdens de kredietcrisis heeft het verlagen van de huizenschuld prioriteit gekregen, huizenkopers kunnen de komende jaren dus minder lenen. Hierdoor wordt eigen geld steeds belangrijker. Houd daarnaast ook rekening met de trend dat geldverstrekkers zo min mogelijk risico willen lopen op de hypotheken die ze verstrekken.

Veranderende overheidsregels bieden soms een aantrekkelijke kans om je hypotheek beter op je situatie aan te laten sluiten. Een voorbeeld hiervan is het verdwijnen van de fiscale klem op verzekeringen binnen de spaarhypotheek. Sinds april 2017 kun je gemakkelijker aflossen, voor de aflossing kan je gebruik maken van het geld in de kapitaalverzekering. Of dit interessant is vergt veel rekenwerk omdat het per situatie verschilt.

Een hypotheek afsluiten

Wat komt er allemaal bij kijken?

De hypotheek is een van de grootste en langste financiële verplichtingen die je in je leven aangaat. Belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn voordat je een lening voor je woning afsluit. Een goede voorbereiding biedt je de kans snel te schakelen in een hectische woningmarkt.
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
Aankoopmakelaar
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle