Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing

Wat kan een interieurstylist voor jou betekenen?

Een goede stylist helpt je bij het maken van een inrichtingsplan. Ze creëren een eenheid in je inrichting waardoor de woning een geheel wordt. Hierbij laat de stylist zich inspireren door verschillende woonstijlen, dat kan bijvoorbeeld landelijk of juist modern zijn. Heeft jouw woning een landelijke keuken dan is het makkelijk om die lijn door te trekken in de rest van je inrichting.

Wil je liever een geheel nieuwe inrichting dan kan je kiezen voor interieur en meubeladvies. De stylist kiest meubels die zorgen voor een lijn in de stijl die jij hebt gekozen. Het is de taak van de stylist om te zien welke potentie jouw woning heeft en hoe dit het beste tot zijn recht komt. 

Stijging van de verkoopprijs

Een stijlvol ingerichte woning kan de maximale verkoopprijs van je woning verhogen met 5 tot 7%. Dit betekent niet alleen dat de stylist zichzelf dubbel en dwars terugverdient, het betekent ook dat je er meer uithaalt dan alleen de kosten. Programma’s zoals uitstel van executie hebben vaak te maken met woningen die een lange tijd te koop staan en vaak ook nog te weinig opleveren. Vaak maken zij naast de nodige renovatie ook gebruik van een stylist en huurmeubels.

Andere meubels kopen?

Vaak kan een stylist met een vast pakket aan items jouw huis omtoveren tot een geheel met behoud van je huidige meubels. Er wordt gewerkt met neutrale kleuren waardoor er met minimale middelen een optimaal resultaat bereikt kan worden. De lijnen van de woning worden zichtbaar gemaakt zodat de ruimtes groter ogen en er meer diepte wordt gecreëerd. Zo krijgt de potentiële koper het idee alsof de woning voor hem is gemaakt.

Wat kost een interieurstylist?

Als je een stylist inhuurt om de verkoop van je woning te bevorderen is het meestal niet noodzakelijk om je complete interieur te vernieuwen met nieuwe meubels. Het doel is om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken met zo min mogelijk extra uitgaven. De tarieven gaan per uur of per ruimte waarbij er rekening gehouden wordt met de omvang van de opdracht. Het is daarom verstandig om de opdracht als project aan te bieden. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Kleuradvies

De stylist adviseert je over de kleuren van je meubels, verf, behang, gordijnen en eventueel accessoires. Hierdoor vormen de grote lijnen in je woning een geheel. De kosten bedragen gemiddeld € 50.- per ruimte.

Basis interieuradvies

Naast het kleuradvies, wordt er ook een interieuradvies gemaakt. Het interieuradvies is zowel voor de kleuren van het meubilair als de indeling. Dit wordt vaak gedaan op basis van een plattegrond. Voor dit advies wordt gemiddeld tussen de € 200.- en € 400.- per ruimte gerekend.

Uitgebreid interieuradvies

Wil je niet alleen het advies maar ook het advies doorvoeren? Bij het uitgebreide advies krijg je een interieuradvies in combinatie met een aankoopadvies. Hierbij weet je wat je moet kopen en waar je dit kan kopen. Met de juiste meubels weet je zeker dat jouw woning een geheel vormt. Dit advies kost gemiddeld tussen de € 650.- en €9 50.- per ruimte.

Interieuradvies voor de verkoop

Het is ten behoeve van de verkoop niet nodig om een uitgebreid interieuradvies te kiezen. Dat is aan te raden als je van je nieuwe woning een vernieuwd geheel wilt maken. Voor de verkoop van je huidige woning volstaat vaak het kleuradvies of een basis interieuradvies.

Je huis verkopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het verkopen van je huis biedt je de mogelijkheid voor de volgende fase, of je groter gaat wonen of juist kleiner, gaat huren of gaat reizen. Wij helpen je zo goed mogelijk op weg met alle informatie die je nodig hebt zodat je niets vergeet. 
Gratis advies
Alles op 1 plek
Onafhankelijk
huis verkopen
© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-rightcheckmark-circle