Gratis advies
Al jouw advies op 1 plek
Cageman housing
Terug naar overzicht

10 manieren om glazen douchedeuren schoon te maken

Douchen is veel meer dan alleen jezelf schoonmaken. Het is therapie, het is helend en een dagelijkse routine. Om de essentie ervan te bereiken, moet je het echter een volledige kans geven om zichzelf te bewijzen. Het belangrijkste dat je moet doen om de douchesessies plezier te maken, is een brandschone ruimte om te douchen. Maar we weten dat, net als alles, ook je doucheruimte rommelig kan worden, hoeveel je er ook om geeft. Glazen deuren kunnen vuil worden door blootstelling aan zeep, hard water, lichaamshuidcellen, vuil, haar en huidolie, enz. 

Allereerst raden we je aan om een ​​reinigingsroutine voor de douche aan te houden. Je moet enkele gebruiken instellen om de glazen douchedeuren dagelijks, wekelijks en maandelijks op verschillende schalen schoon te vegen en schoon te maken. Hier hebben we tien unieke en effectieve manieren bedacht om je glazen douchedeuren zo schoon te maken dat je weer zorgeloos kunt genieten van je rustgevende douche. 

Ramen schoonmaken met een Wisser 
Een van de beste manieren is om de douchedeuren direct na elke douche goed schoon en droog te vegen met behulp van een wisser. Hang dit mooie, effectieve hulpmiddel gewoon in je douchecabine zodat iedereen het kan gebruiken. Door de vochtigheid na het douchen kunnen zich veel bacteriën en zeepresten ophopen. Een dergelijke omgeving is ook een toevluchtsoord voor schimmels. 

DIY-methoden voor het reinigen van glazen douchedeur
Er zijn naast de standaard schoonmaakmiddelen ook een aantal huishoudelijke producten die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je douchedeuren. Onderstaande hebben we een aantal van deze producten benoemd en we leggen je uit hoe je deze producten moet gebruiken. 

Witte azijn
Het gebruik van gedistilleerde witte azijn kan een goede keuze zijn! Dit is goedkoop en effectief. Als je echter op wat voor manier dan ook stenen in de badkamer hebt, raden we je aan om niet voor deze optie te gaan, omdat dit schadelijk kan zijn voor de stenen. De methode is echter vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is gelijke delen witte azijn en vaatwasmiddel te mixen en het mengsel in een spuitfles te doen. Spuit het mengsel gewoon op het glas en veeg het vervolgens af met een spons. Het is aan te raden dat je het op een klein deel van de douchedeur test om te controleren of het mengsel geen krassen op het glas maakt. Je kunt dit mengsel ook in de hoeken en gaten doen om hardnekkig stof of zeepresten te verwijderen.

Natriumcarbonaat 
Dit is een andere uitstekende doe-het-zelf-methode. Het enige wat je hoeft te doen is een dikke pasta te maken door zuiveringszout te combineren met water en dit op het glas aan te brengen. Wacht dan een tijdje en veeg het weg met behulp van een spons met azijn. Het gebruik van de pasta van azijn en zuiveringszout is ook een goede optie! 

Ammoniak 
Dit is een intensieve reinigingsmethode! Dus, zet je schrap! 

Zorg allereerst voor voldoende ventilatie! Open alle deuren en ramen van uw badkamer en aangrenzende kamer en zet de afzuigventilator aan. Bedek nu je gezicht, armen en alle blootgestelde delen van je lichaam volledig. 

Meng een deel ammoniak met drie delen water in een spuitfles om deze oplossing te maken. Nu moet je deze oplossing op de zwaar bevuilde delen van de glazen deur spuiten, en dan moet je het in schrobben met behulp van een borstel. Spoel het oppervlak daarna zorgvuldig af en laat het drogen om het magische resultaat te zien! Als het schuim niet te veel is, kunt u een mengsel van ammoniak en gedestilleerd water gebruiken. Dit mengsel is uitstekend geschikt voor het verwijderen van hardwatervlekken. 

Citroensap 
Je kunt zowel een mengsel maken met water als de citroen direct op het glas wrijven. Het is een zeer verfrissend ruikende reinigingsoptie! Om het mengsel te maken, kun je het sap van drie citroenen met water gebruiken, het in de spuitfles doen en het op het glas spuiten. Wacht vervolgens vijf minuten om het volledig van het oppervlak af te vegen. 

De andere manier is om de citroen doormidden te snijden, in zuiveringszout te dopen en dan op het glas te wrijven. Spoel het oppervlak vervolgens af met gedestilleerd water en laat het drogen.

Wasverzachterdoekjes
Geen enkel huis kan zonder het comfort van verzachtende doekjes voor de was! Dus, als je dit soort doekjes in huis hebt, kun je het gebruiken om je glazen douchedeuren verbazingwekkend schoon te maken! De doekjes zouden zo moeten werken dat de waterafzettingen worden verzacht. Dus als je wat aanslag op de glazen deuren hebt, kun je de doekjes hun magie laten doen! Gebruik gewoon een vochtig doekje op het oppervlak en veeg het van boven naar beneden schoon.

Tandenborstels
Als je in de hoekjes en hoeken van de kieren van de glazen deur en de scharnieren wilt reiken, kun je een tandenborstel het werk laten doen! Gebruik gewoon een tandenborstel als wekelijkse reinigingsroutine, doe er een beetje schoonmaakmiddel op en schrob het dan aan de randen en vouwen om schimmel, aanslag, vuil en andere aanslag te verwijderen! 

Werk aan de effectieve ventilatie
Een goed geventileerde douchecabine kan de helft van de problemen oplossen. Als de ventilatie goed werkt, kun je er zeker van zijn dat schimmel niet snel zal groeien. Dus, om de glazen douchedeur schoon en vrij van schimmel te houden, kun je bijvoorbeeld investeren in een ventilator met hydrometer. 

Verander de zeep die je gebruikt
De zeepresten worden alleen door de zeep veroorzaakt omdat de zeep paraffinewas bevat. Als zeepresten je grootste zorg zijn, kun je serieus overwegen om te kiezen voor producten van Nivea of Sanex. Dit kan dit probleem zeker oplossen.

Commerciële schoonmaak middelen
Hoe het ook zij, in sommige gevallen zijn de doe-het-zelf-methoden niet toerijkend om de vlekken of aanslag weg te krijgen. Soms moet je kiezen voor de commerciële schoonmakers om het werk te doen dat ze beloven. Koop dus een schoonmaakmiddel van goede kwaliteit (het beste als het milieuvriendelijk is) zoals bijvoorbeeld HG of een soortgelijk product. 

Tips voor het voorkomen en schoonmaken van aanslag in de hele badkamer staan hier!

Gerelateerd Advies

Ervaringen van anderen

© 2021 - 2023 CagemanHousing
Design door Dunico
menuarrow-leftarrow-right